Ik had niet verwacht dat dit zo lekker zou zijn!
Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook bijgerechten wil maken. Voor bijvoorbeeld een BBQ, of om naast je gebakken aardappeltjes te eten.
Zelf vind ik dat ook heerlijk. Als wij vroeger met familie bij een Van der Valk aten, herinner ik mij dat wij altijd zoveel bijgerechten kregen: krieltjes, normale aardappelen, zuurkool, asperges, witlof etc. Een feestje!
Deze koolsalade zou je ook een upgrade kunnen geven. Bak er dan wat kip bij en voeg dat toe aan de salade. Zo heb je gelijk een lekkere lunch in plaats van een bijgerecht.
1 grote schaal
Duur: 20 minuten
Koolsalade
Ingrediënten
- +- 250 gram rode kool (1/2 rode kool)
- +- 250 gram witte kool (1/2 witte kool)
- 150 gram worteljulienne
- Handje pecannoten
Voor de dressing:
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 theelepels citroensap
- 2 theelepels Dijon mosterd
- Scheutje olijfolie (2 theelepels)
- Snuf (1/3 theelepel) knoflookpoeder
- Peper en zout
- 2 eetlepels parmezaanse kaaspoeder
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
- Snijd de rode en witte kool heel fijn en versnipper nog extra met de hand. Meng dit met de worteljulienne en walnoten in een kom.
- Voeg de dressing toe aan de salade en meng goed met twee grote lepels. Laat de dressing even in de kool trekken. Garneer eventueel met wat extra walnoten.