Koningsdag cake

24 april 2023

Koningsdag cake

Het is alweer bijna Koningsdag en daar hoort natuurlijk een oranje recept bij. Dit keer zijn het cake torentjes met oranje room. Heel simpel en ze zijn heel snel klaar, maar wel lekker. En het ziet er toch geweldig uit?

Ik weer nog wel twee jaar geleden…

Op Instagram deelde ik mijn oranje slof en oranje truffels. Ik schreef daarbij dat ik ze voor Koningsdag ging maken, zodat mensen konden bestellen. Er was immers niet veel te doen rond die tijd…

Mijn dm ontplofte, elke dag kwamen er nieuwe bestellingen bij en na een tijdje kon ik écht niets meer aannemen. Er konden namelijk geen ijskasten meer in het schuur. Het werden uiteindelijk 18 sloffen en 140 truffels. Die zag ik even niet aankomen.

Het waren lange dagen en het was heel leuk om te doen, maaaarr dit doe ik niet zo snel nog een keer! 🤣

Bij deze dus een nieuw, simpel oranje recept, die jullie zelf kunnen maken voor alle gasten.

3 personen

Duur: 25 minuten

3 oranje cake torentjes

Ingrediënten

  • 1/2 roombotercake AH
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 1/2 zakje banketbakkersroom AH
  • Melk (ligt eraan hoeveel banketbakkersroom je gebruikt. Verhouding staat op achterkant van pakje)
  • 1 pakje LU Prince Start naturel
  • Oranje kleurstof of rood en gele samen
  • 3 pindarotsjes
  • Eventueel wat chocoladebolletjes als versiering

Bereiding

  • Snijd de cake in 6 plakken van ongeveer 1 à 2 cm. Haal van iedere plak een stukje af, zodat er vierkantjes ontstaan.
  • Klop het poeder voor de banketbakkersroom met de melk stijf. Vul een spuitzak en verdeel het mengsel over 3 plakjes cake. Zet de 3 andere plakjes cake hier nu op.
  • Maal de koekjes helemaal fijn. Verdeel een groot deel van de kruimels over het room.
  • Klop in een andere kom de slagroom met de vanille aroma, suiker en klopfix stijf. Voeg hier de kleurstof aan toe. Vul een andere spuitzak en maak mooie toefjes op de cake.
  • Verdeel nu het volgende deel van de kruimels over de slagroom en maak hem af door een chocolaatje erop te zetten en eventueel wat versiering.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies