Kokos tiramisu

10 oktober 2024

Kokos tiramisu

‘Lucia waar mogen mensen jou voor wakker maken?’ Ik zal 9000 antwoorden geven, maar kokos tiramisu komt er zeker in voor. Ik ben dus echt gek op alles met kokos. Kokos cappuccino, curry met kokosmelk, kokos desserts etc. etc.

Ik ben blij dat het grootste deel van mijn vriendinnen ook gek is op kokos. Ik kan ze vaak blij maken met een kokos dessert. Deze viel dan ook weer goed in de smaak en die ene vriendin die er niet van houdt zei zelfs: ‘Ik lust het niet, maar deze tiramisu vind ik echt heerlijk!!’ Dat zegt genoeg, toch?

Ik maakte deze tiramisu op een bord, maar je kan deze natuurlijk ook in een grote schaal maken.

1 bord tiramisu (2 personen)

Duur: 30 minuten

Kokos tiramisu

Ingrediënten

200 gram mascarpone

100 ml slagroom

1 zakje (7gr) klopfix

50 gram kristalsuiker

1 theelepel vanille aroma

3-4 Raffaello Ferrero

5-6 eetlepels kokosrasp

50 gram pure- of melkchocolade

100 gram lange vingers

1 kop sterke koffie

Bereiding

  • Klop de slagroom stijf met de klopfix en voeg daarna de mascarpone, suiker, kokosrasp en vanille aroma toe. Roer goed door elkaar.
  • Zet een kop sterke koffie en haal de lange vingers hier doorheen. Leg het eerste deel van de lange vingers op een bord en schep daarop een deel van de room.
  • Rasp de helft van de chocolade over de room en herhaal alles nu nog een keer. (lange vingers – room – chocolade)
  • Garneer de tiramisu met wat Ferrero Raffaello.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies