Als er iéts is wat ik echt super lekker vind, is het kokos. Een Bounty, of Bounty ijs, of kokosijs vind ik dan ook echt helemaal het einde.
Iedere ochtend eet ik een simpel bakje met yoghurt en zelfgemaakte granola, maar af en toe maak ik een chiapudding voor op m’n vrije dag. Daar geniet ik dan zó van. Dit ontbijtje vult heel erg, dus dat is een heel goed teken.
Voor chiapudding moet je helaas wel even geduld hebben, maar als je het ‘s avonds maakt, is ‘ie ‘s ochtends perfect.
Je kan dit overigens ook garneren met fruit wat je thuis hebt. Denk aan banaan, of blauwe bessen.
1 persoon
Duur: 10 minuten + 1 nacht
Kokos chiapudding
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk/kokosdrink
- 4 eetlepels kokosyoghurt ongezoet
- 4 grote eetlepels chiazaadjes
- 1/2 eetlepel maple syrup
- 1 theelepel vanille aroma
- Klein snufje koek- en speculaaskruiden
- 1,5 eetlepel kokosrasp
Topping:
- 1 passievrucht
- (Zelfgemaakte) granola
- Handje bramen
- Gandje frambozen
- 3 aardbeien
- 1 eetlepel kokosrasp
- 1/2 eetlepel cacaonibs
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de chiapudding in een diep bord. Roer met een lepel goed door elkaar en zet dit voor 1 nacht in de koelkast.
- Roer in de ochtend nog eens goed door elkaar en schep alles in een diep kommetje/bordje.
- Strooi wat kokosrasp over de chiapudding en garneer alles met de overige toppings.