Koken met BN’ers: Kirsten Schilder

21 december 2023

Koken met BN’ers: Kirsten Schilder

@_foodplaces_ X @kirstenschilder

Onlangs stonden wij samen een middagje in de keuken en wij hebben niet 1, niet 2, maar 3 recepten gemaakt.

Het is een romige tomatensoep, een sneeuwpop van burrata en een kerstboom van bladerdeeg geworden. Oh wat was het heerlijk allemaal.

Samen maakten wij deze recepten en daarnaast spraken wij over tradities in de keuken, de feestdagen, het favoriete eten van Kirsten en nog veel meer. 🎄

Het was een super gezellige middag! 😊

Het recept voor de kerstboom van bladerdeeg vind je onder deze link.

Het recept voor de tomatensoep vind je onder deze link.

Het recept voor de sneeuwpop van burrata:

ngrediënten

• 2 burrata’s

• Blaadjes basilicum

• 300 gr cherrytomaatjes

• Snuf peper en zout

• 2 handjes mini mozzarella balletjes

• +- 12 peperkorrels

• Stukje wortel

• Eventueel wat groene pesto of balsamico siroop

Bereiding

• Leg de burrata’s in het midden van een bord.

• Snijd de tomaatjes door de helft en leg deze om de burrata’s.

• Strooi wat peper en zout over de tomaatjes en verdeel de mozzarella erover. Leg wat blaadjes basilicum ertussen.

• Leg de peperkorrels voorzichtig op de burrata’s en maak een neusje van een stukje wortel.

• Je kunt dit afmaken door wat balsamico siroop of wat pesto erover te verspreiden.

Bekijk ook deze recepten

Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Cookies