PESTO ROOMKAAS KERSTBOOM
Als je dit recept ziet, denk je natuurlijk gelijk aan kerst. Deze kerstboom van bladerdeeg is een stuk makkelijker dan je denkt. Dit kan echt iédereen maken.
Deze is ook super simpel en handig om op tafel te zetten. Iedereen trekt een zijkant eraf om op te eten. De “stam” in het midden snijd je daarna makkelijk door.
De combinatie van pesto en roomkaas is natuurlijk ook altijd goed. Je kunt er altijd nog wat gerookte zalm opleggen als je dat heel graag zou willen, maar het hoeft niet.
8 personen
Duur: 30 minuten
Kerstboom van bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 80 gr groene pesto
- 150 gr Garlan kruiden en knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 3 eetlepels strooikaas
- 1 ei
Bereiding
- Snijd 2 cm van de onderkant van het bladerdeeg af en snijd dat strookje door de helft. Gebruik dit als stam van de boom. (Leg het bladerdeeg in de lengte naar boven).
- Leg het bladerdeeg verticaal op bakpapier en snijd in een rechte lijn vanaf het midden bovenaan, naar de onderste hoeken.
- Meng de pesto met de roomkaas en smeer het middelste stuk wat over is gebleven hiermee in.
- Strooi paprikapoeder, Italiaanse kruiden en strooikaas erover.
- Plak nu de zijkanten erop. Draai de linker zijkant om en plak deze op de rechterkant. Draai de rechterkant om en plak deze op de linkerkant. Nu lijkt het al op een boom. Druk de zijkanten een beetje goed aan.
- Snijd nu met een mes in de zijkanten van de boom, maar zorg dat het midden heel blijft. Draai ieder “takje” met je vingers twee keer om.
- Kluts een ei en smeer alles hier goed mee in. Strooi als laatste nog flink wat kaas erover.
- Zet de boom voor zo’n 17-18 minuten op 200 graden.
Zie hieronder foto’s van hoe het moet ! 😊