Koken met BN’ers: Ann Dominique en Danny Froger

7 september 2023

Koken met BN’ers: Ann Dominique en Danny Froger

Ik duik sinds kort samen met BN’ers de keuken in en dat wordt allemaal gefilmd. Samen met deze BN’er maak ik een verrassend, smaakvol gerecht dat snel op tafel staat. Wij koken niet alleen samen, maar wij voeren tussendoor ook gesprekken over werk, tradities, hobby’s en andere leuke dingen in het leven. Vorige keer stond ik met Monique Smit in de keuken. Die video vind je onder deze link.

Voor mij is dit helemaal nieuw en ik heb altijd gezegd dat ik nóóit op camera wil. Toch heb ik een hele hele hele diepe sprong in het diepe gemaakt en ik ben volledig uit m’n comfortzone gegaan. De zenuwen waren dan ook extreem, maar dat hoort er allemaal bij.

In de tweede aflevering ga ik langs bij Ann Dominique Wilten en Danny Froger. Wij hebben gesprekken gevoerd over de kinderen, werk, toekomstplannen en natuurlijk eten. Het was een hele gezellige middag en het eten was heerlijk…

Pasta met champignonroom/truffelsaus met kip en burrata

3 personen

Duur: 25 à 30 minuten

Ingrediënten 

400 gr orecchiette pasta

1 teen knoflook

1 gele ui

350 ml paddenstoelenfond

400 gr champignons

500 gr kipfilet

5 eetlepels ketjap manis

peper en zout

2 theelepels paprikapoeder

3 takjes tijm (blaadjes ervan)

200 ml kookroom

3 theelepels truffeltapenade

5 eetlepels bloem

1 stracciatella burrata

3 handjes rucola

 

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Bak deze in een grote pan met wat olijfolie.

Voeg na een paar minuten 3 eetlepels bloem toe en meng alles goed door elkaar, totdat het er droog uit begint te zien.

Schenk de paddenstoelenfond en de kookroom bij de pan. Strooi dan peper, zout en paprikapoeder erbij en voeg de tijm (blaadjes) toe. Roer weer goed door elkaar.

Laat de saus even pruttelen en voeg dan de truffeltapenade toe aan de pan. Als de saus nog waterig is, voeg je wat extra bloem toe, om het te laten binden.

Snijd de kip in stukjes en bak deze met peper, zout en ketjap manis in een aparte pan met wat olijfolie.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hier de pasta in zoals aangegeven op de verpakking. Giet vervolgens af met koud water.

Voeg de pasta toe aan de pan met saus en meng goed met elkaar.

Schep de pasta op je bord en garneer met de stukjes kip, rucola en wat van de stracciatella burrata.

Voor foto’s en meer recepten ga je naar mijn Instagram: @_foodplaces_

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies