Koken met BN'ers

Koken met BN’ers: Monique Smit

Ik duik sinds kort samen met BN’ers de keuken in en dat wordt allemaal gefilmd. Samen met deze BN’er maak ik een verrassend, smaakvol gerecht dat snel op tafel staat. Wij koken niet alleen samen, maar wij voeren tussendoor ook gesprekken over werk, tradities, hobby’s en andere leuke dingen in het leven.

Voor mij is dit helemaal nieuw en ik heb altijd gezegd dat ik nóóit op camera wil. Op mijn blog zie je mijn gezicht bijna nooit voorbijkomen, dus laat staan een video waarin ik non-stop in beeld ben. Toch heb ik een hele hele hele diepe sprong in het diepe gemaakt en ik ben volledig uit m’n comfortzone gegaan. De zenuwen waren dan ook extreem, maar dat hoort er allemaal bij.

In de eerste aflevering duik ik samen met Monique Smit de keuken in. Samen maakten wij een rode curry en een dip voor bij de naanbroden. Wij hebben gesprekken gevoerd over tradities bij Monique thuis, over haar zwangerschap en over werk. Het was een hele gezellige middag en ik heb nu alweer zin in de volgende aflevering. Met wie ik dan de keuken in duik, is nog een geheim.

Je ziet de video en de recepten hieronder, of je klikt op de link: (https://www.youtube.com/watch?v=cR61SVNwk1Q)

Rode curry met kip en cashewnoten

4 personen
Duur: 20 min bereiden + 30 minuten pruttelen

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
2 gele uien
2 bij 2 cm gember
2 grote eetlepels rode curry pasta
1 prei
1 rode paprika
750 gr kipfilet
1,5 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer
300 ml kokosmelk
150 ml kookroom
Snuf chilipoeder
Peper en zout
2 theelepels paprikapoeder
Handje cashewnoten (+- 70-100 gr)
150 gr roomboter
Rijst (hoeveel je zelf lust)
Peterselie ter garnering

Bereiding

Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn.
Laat de boter smelten in een grote pan. Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met peper en zout in de pan. Zorg ervoor dat alles dicht is geschroeid. Je hoeft de kip dus niet helemaal door te bakken.
Haal de kip nu even uit de pan en bak nu de knoflook, ui en gember hierin.
Snijd gelijk de paprika en prei fijn en bak deze mee in de pan.
Voeg na een paar minuten de rode curry pasta, curry madras kruiden, kokosmelk, kookroom, paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
Schep alle kip weer in de pan en voeg de cashewnoten toe. Laat alles nu zo’n 25 à 30 minuten pruttelen. Is de saus te dik? Voeg dan ongeveer 150 ml water toe.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Schep de rijst op je bord met de curry daarop. Garneer alles met wat peterselie.

Zongedroogde tomatendip voor naanbrood

4 personen
Duur: 5 minuten

Ingrediënten

200 gr zongedroogde tomaten + 4 eetlepels olie ervan
100 gr geraspte kaas
Sap van 1/2 citroen
7 blaadjes basilicum
1 theelepel paprikapoeder
Peper en zout
3 grote eetlepels Griekse yoghurt
4 naanbroden plain

Bereiding

Maal alle ingrediënten fijn in een foodprocessor.
Verwarm de naanbroden in de oven zoals aangegeven op de verpakking (je kunt ze natuurlijk ook zelf maken).
Schep de dip in een kommetje en eet deze met het warme naanbrood.

Voor foto’s en meer kijk je op mijn Instagram: @_foodplaces_ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *