Kipsaté

1 mei 2025

Kipsaté

Wat een simpel, maar onwijs lekker recept is dit!!

Zelf ben ik helemaal niet zo’n enorme fan van kipsaté en ik zou het nooit bestellen in een restaurant, maar deze was wel héél lekker…

Met de zelfgemaakte satésaus (recept staat online) maak je dit helemaal af. Wel is de kip zonder saus ook al lekker!

Ik weet dat mensen (en dan vooral in Volendam) veel van kipsaté houden. Volendammers serveren het bijna altijd als hapje op een feestje én héél veel mensen uit het dorp bestellen het bij de patat. Ik hoor niet bij die groep mensen. 😂

Maar dit is dus echt de ideale hap voor een verjaardag. Je kan de stokjes én saus vooraf al maken, dus het is ook hartstikke simpel!

4 spiesjes

Duur: 15 minuten + 1 uur marineren

Kipsaté

Ingrediënten

  • 2 kipfilets +- 200 gram per stuk
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1/2 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel kipkruiden
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • Klont boter

Extra:

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes en de gember en knoflook heel fijn.
  • Meng de kip met de gember, knoflook, peper, zout, kipkruiden en sojasaus in een kom of diep bord. Laat dit 1 uur marineren.
  • Voeg aan iedere spies 4 stukjes kip toe.
  • Verwarm een klont boter in een pan en bak de spiesjes met kip om en om zo’n 5 om 5 minuten. Je ziet zelf wanneer ze goed gaar zijn.
  • Leg de stokjes op een bord en garneer met satésaus (recept staat op mijn website). Voeg daar wat fijngesneden bosui en gebakken ui aan toe.
  • Ik at dit met rijst, maar je kan deze spiesjes ook serveren als hapje, of je eet er wat anders bij.

Recept naar Satésaus 

Bekijk ook deze recepten

Club sandwich pastasalade
Gele curry risotto met kip en burrata
Pita met sticky aubergine
Pantosti smashed avocado en kaas
Cookies