Satésaus

30 april 2025

Satésaus

Na het maken van deze satésaus wil je nooit meer anders. Het is namelijk super simpel én zo onwijs lekker.

Zelf ben ik helemaal niet zo’n fan van satésaus en ik bestel nóóit kipsaté of patat met satésaus/pindasaus in een restaurant/snackbar, maar ik weet dat veel mensen er wel van houden.

Nu maakte ik zelfgemaakte satésaus en kipsaté en ik moet zeggen: dit zou ik dagelijks lusten. De gemarineerde kip met de bijpassende saus was echt overheerlijk. Veel beter dan de ‘makkelijke’ satésaus uit een bakje. 😉

1 bak/pannetje satésaus 

Duur: 10 minuten

Satésaus

Ingrediënten

  • 100 gram pindakaas naturel
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 grote eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 200 ml kokosmelk (ik gebruikte light)
  • Snuf zout
  • Eventueel nog een scheut water

Bereiding

  • Snijd de knoflook en gember heel fijn, of rasp deze twee.
  • Verwarm de pindakaas in een steelpan en voeg hier de ketjap manis, twee soorten sojasaus, donkerbruine basterdsuiker, een snuf zout en knoflook en gember aan toe. Roer goed door elkaar met een spatel of lepel.
  • Schenk nu de kokosmelk bij de pan en voeg de sambal toe. Laat alles even kort pruttelen.
  • Is de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.

Bekijk ook deze recepten

Club sandwich pastasalade
Gele curry risotto met kip en burrata
Pita met sticky aubergine
Pantosti smashed avocado en kaas
Cookies