Kipkerrie broodjes

11 februari 2022

Kipkerrie broodjes

Op het moment dat ik vroeg of jullie koriander lustte, stemden velen van jullie massaal op “nee gatver”. Een kleine groep mensen kan het wel waarderen, net als ik.

Het is gelukkig wel een ingrediënt dat je snel weg kan laten uit een gerecht en zo ook uit deze broodjes.

Lunchbroodjes maken en bedenken vind ik al leuker worden en ik merk dat ik er ook wat creatiever in wordt. (dat broodje knakworsten of kroket tussen de middag van school vond ik trouwens ook altijd érg lekker hoor!!).

Kipkerrie is een gerecht waar je een liefhebber van bent of niet en ik ben het zeker. Al heb ik het al een jaartje of 7 niet gegeten denk ik.

Deze kipkerrie broodjes zijn echt méga simpel, goed vullend voor de lunch en toch weer even net iets anders dan dat normale simpele broodje pindakaas.

3 halve broodjes

Ingrediënten

• 2 afbak tijgerbollen

• 1 kipfilet

• 2,5 theelepel kerriepoeder

• Snuf korianderpoeder

• Peper en zout

• 1 sjalot

• 1 blokje groentebouillon

• Handje taugé

• 1/3 komkommer

• Snuf gemalen komijn

• Snufje gerookte paprikapoeder

• Handje sla

• 100 ml kookzuivel

• Koriander om te garneren (hoeft niet)

Bereiding

• Snijd de sjalot fijn en de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Bak dit in een pan met olijfolie.

• Voeg na 2 minuten de kruiden als kerriepoeder, komijn, paprikapoeder en eventueel korianderpoeder toe aan de kipfilet en roer goed door elkaar.

• Schenk nu de kookroom bij de pan en verkruimel het bouillonblokje er ook over.

• Bak de broodjes in de voorverwarmde oven zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ze vervolgens in tweeën.

• Bak in een aparte pan met wat olijfolie de taugé heel kort of kook dit even 2 minuten.

• Beleg de broodjes met wat sla, daarop de taugé en daarop de kipstukjes.

• Snijd de komkommer in kleine blokjes en garneer de broodjes hiermee en eventueel met wat blaadjes koriander.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies