Nog een paar dagen voordat mijn vakantie begint en daarom wil ik nog een beetje gezond eten. Een bordje als deze kan ik letterlijk iédere dag eten, want ik hou zo van alles op dit bord.
Voor de mensen die denken dat de saus heel ongezond is: de kip is aangemaakt met wat ketjap en water en that’s it.
Scrambled eggs eet ik tegenwoordig heel vaak. Vooral omdat het heel snel klaar is en zó lekker. ‘S avonds na het sporten even 4 maiswafels met ei. Heeerrrlijk!
2 personen
Duur: 20 minuten
Rijst met kip ketjap, boontjes en scrambled egg
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 2 cm gember
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snuf cayennepeper
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel komijnzaad
- Peper en zout
- 1 blokje groentebouillon
- 150 ml water
- 6-7 eetlepels ketjap manis
- Zilvervliesrijst (hoeveel je zelf op lust)
- 200-300 gr sperziebonen
- 3 eieren
- 1 bosui
- Handje cashewnoten
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn en de kip in stukjes. Bak deze in een pan met wat olijfolie en peper en zout.
- Voeg na een paar minuten de paprikapoeder, cayennepeper, kerriepoeder en komijnzaad toe. Schenk de ketjap erbij, verkruimel het bouillonblokje erover, vorg de cashewnoten toe en roer goed door elkaar allemaal. Schenk als laatste wat water erbij en laat alles nu even pruttelen.
- Bak in een aparte pan met wat olijfolie de sperziebonen.
- Kluts de eieren in een kom, verwarm een klein klontje boter in een pan en voeg het eimengsel toe. Roer ze met een rubberen spatel van de ene naar de andere kant, zodat je een perfect scrambled egg krijgt.
- Is de saus van de kip nog te waterig, voeg een klein beetje bloem of allesbinder toe.
- Schep de rijst op je bord en schep de kip, sperziebonen en het ei ernaast. Garneer alles met wat fijngesneden bosui.