Kip en guacamole naanbrood

14 oktober 2022

Kip en guacamole naanbrood

Yes! Hierbij weer een nieuw, súper makkelijk recept voor belegde naanbroden.

Bij het vorige recept had ik verwacht dat niet veel mensen het gingen maken, omdat het maar simpel was. Ik schrok zo enorm toen ik iedere dag foto’s kreeg van mensen die deze thuis maakten. De naanbroden waren zelfs uitverkocht bij de supermarkt.

Dit vroeg natuurlijk om een nieuw recept, waarvan ik weet dat jullie het allemaal weer lusten. Dat is deze met kip, guacamole en siracha zekerweten!

Hij is enorm snel te maken, want ik heb hem thuis in m’n lunchpauze héél snel gemaakt en opgegeten. Dat noem je pas een lekkere lunch op een doodgewone, koude, regenachtig donderdagmiddag.

Het recept heb ik gelijk uitgeschreven, zodat jullie deze vandaag en dit weekend al kunnen maken.

2 broden

Ingrediënten

• 2x naanbrood plain

• 1 of 1,5 kipfilet

• 1 avocado

• Peper en zout

• 3 theelepele citroensap

• 1 mespunt chilivlokken

• 1 theelepel cajunkruiden

• 2 theelepels paprikapoeder

• 2 grote eetlepele griekse yoghurt

• Sirachamayonaise

• 1 bosui

• 8 cherrytomaatjes

• Komkommer

• Scheut ketjap manis

• Peterselie

• Eventueel wat koriander

Bereiding

• Snijd de kip in dunne reepjes en bak deze in een pan met peper en zout, paprikapoeder en cajunkruiden. Voeg na een paar minuten de ketjap toe.

• Prak de avocado met het citroensap, de chilivlokken, yoghurt en wat peper en zout in een kom.

• Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de naanbroden hierin. Leg de tomaatjes ernaast, zodat die poffen en verwarmen in de oven.

• Smeer de naanbroden in met de guacamole en verdeel de kip en tomaatjes erover.

• Haal de kaasschaaf langs de komkommer en verdeel deze plakken ook over de broden.

• Garneer de naanbroden met sirachamayo, fijngehakte bosui en peterselie. Mocht je het lusten, voeg dan koriander toe!

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies