Kabeljauw in marinade

10 augustus 2023

Kabeljauw in marinade

Het is wel heel lang geleden dat ik kabeljauw heb gegeten. De reden daarvoor is dat ik dit een beetje een saaie vis vind. Een los stuk kabeljauw zonder marinade heeft naar mijn mening niet heel veel smaak. Tenzij je het frituurt en er kibbeling van maakt natuurlijk.

In de viswinkel maakten wij altijd kabeljauw in marinades en ik weet nog goed dat die HEEL lekker waren. Die vlogen als warme broodjes over de toonbank en zelf at ik die ook regelmatig.

Zelf wilde ik ook eens zo’n marinade maken en dat is gelukt. Ik moest even 20 minuten wachten totdat deze kabeljauw klaar was, maar hij was binnen een paar seconde weer op…

1 persoon

Duur: 25 minuten

Kabeljauw in marinade

Ingrediënten

• 200 gr kabeljauwhaas

• 4 eetlepels ketjap manis

• 3 eetlepels sojasaus

• 1 theelepel siracha mayonaise

• 2 cm gember

• 1 teen knoflook

• Snuf paprikapoeder

• 1 grote theelepel kipkruiden

• Peper en zout

• Sesamzaadjes

• 1 bosui

• Sesamzaadjes

• 1 bosui

• Handje cashewnoten

Met deze marinade kun je ook meer kabeljauwfilets maken!

Je kunt dit eten met aardappeltjes of rijst bijvoorbeeld.

Bereiding

• Meng de ketjap, sojasaus, siracha mayonaise en paprikapoeder in een kommetje. Pers de knoflook uit en voeg de fijngesneden gember (zonder schil) toe. Meng heel goed door elkaar.

• Strooi peper en zout over de kabeljauw en smeer met je handen de kipkruiden uit over de vis.

• Leg de kabeljauw in een ovenschaal en schenk de marinade over de vis. Leg 2 kleine klontjes boter in de ovenschaal naast de vis.

• Verwarm de oven op 180 graden voor en zet de ovenschaal er 20 minuten in.

• Garneer de kabeljauw vervolgens met fijngehakte cashewnoten, fijngesneden bosui en wat sesamzaadjes.

Bekijk ook deze recepten

Pastasalade met crab
Ontbijtwafels
Maïssalade
Acaï bowl met mango en banaan
Cookies