Dit is weer een toppertje!
Mijn naan met warme geitenkaas en honingkip is nog steeds één van de meest bekeken/gemaakte recepten en daarom weet ik dat jullie deze salade ook geweldig gaan vinden. Ik ben weer zo blij met het resultaat.
Ik vind deze combinatie zo mega lekker en zou het iedere dag kunnen eten. Ik ben overigens echt gek op kip. Geef het mij iedere dag en ik ben tevreden haha.
2 salades
Duur: 30 minuten
Honingkip salade
Ingrediënten
- Romaine sla
- 150 gram kipfilet
- Joppiesaus
- 2 bosuitjes
- 6 champignons
- 1 rode paprika
- 1/2 prei
- 2 eetlepels bloem
- Snuf cajunkruiden
- Peper en zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel sojasaus
- Handje cashewnoten
- 1 stracciatella burrata
Bereiding
- Snijd de champignons in plakjes, de paprika en prei fijn en de kip in stukjes. Meng de kip (met peper en zout) met de bloem in een kom. Bak vervolgens de kip, champignons, paprika en prei in een pan met olijfolie.
- Voeg na ongeveer 4-5 minuten bakken de honing, ketchup, sojasaus, paprikapoeder, cajunkruiden, peper en zout en knoflookpoeder toe. Laat even pruttelen. Is het te weinig? Voeg een kleine scheut water toe.
- Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de pan.
- Maak een bedje van sla en schep daarop de kip en groenten in saus. Garneer met fijngesneden bosui en burrata.