Herfstsalade met pompoen, geitenkaas en spek

21 september 2023

Herfstsalade met pompoen, geitenkaas en spek

Het enige voordeel aan de herfst, is dat er weer pompoenrecepten aankomen. Ik hou daar zo enorm van.

Eigenlijk lijkt het een beetje op zoete aardappel, dus als je dat lust, zit het met pompoen ook wel goed.

Ik kom er nu bijop dat ik eens pompoenfrietjes ga maken in plaats van zoete aardappel friet. Wát een idee !!

Deze pastasalade roept herfst. Geen idee waarom, maar met pecannoten, geitenkaas en spek doen mij denken aan regenachtige dagen in oktober.

Zelf ben ik 21 oktober jarig en als ik aan mijn verjaardag denk, denk ik ook áltijd aan regen en kou. Denk dat ik een vakantie ga boeken die datum.🥴

2 personen

Duur: 35 minuten

Herfstsalade met pompoen, geitenkaas en spek

Ingrediënten

  • 300-400 gr pompoenblokjes
  • 200 gr pasta (ik gebruikte schelpjes)
  • 1 grote hand rucola
  • 3 schijfjes geitenkaas AH
  • Handje pecannoten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf gemalen komijnzaad
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 grote eetlepel honing
  • Paar sesamzaadjes
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 6 cherrytomaatjes
  • Handje pecannoten

Bereiding

  • Zijn je pompoenblokjes al gesneden? Meng deze dan in een kom met de sojasaus, sesamolie, honing en een beetje sesamzaadjes. Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier en strooi er peper en zout over. Zet de plaat voor ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel de pasta vervolgens af met koud water. Laat de pasta wel in het vergiet zitten.
  • Beleg je bord met wat rucola. Voeg derest van de rucola toe aan de pastaschelpen.
  • Voeg 2 schijfjes geitenkaas toe aan de pasta, strooi paprikapoeder, cayennepeper, Italiaanse kruiden, peper, zout en komijnzaad over de pasta en roer met een lepel alles door elkaar. Schenk nu nog wat dressing/saus bij de pasta.
  • Snijd de tomaatjes in plakjes en de spek fijn. Voeg dit samen met wat pecannoten ook toe aan de pasta, maar houd iets apart voor de garnering. Voeg ook een deel van de pompoenblokjes toe aan de pasta.
  • Schep de pasta op je bord en garneer met wat overgebleven pompoenblokjes, spek, tomaatjes, pecannoten en geitenkaas. Er is waarschijnlijk nog wat dressing/saus over van de pompoenblokjes, dus deze kun je er ook overheen gieten.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies