Een gyoza salade zag ik al regelmatig voorbijkomen op TikTok en ik wist gewoon zeker dat het heerlijk zou zijn. Ik moést het dan ook namaken. Resultaat: súper makkelijk en súper lekker.
Je kan natuurlijk ook zelf gyoza’s maken, maar dan wordt deze salade een stuk ingewikkelder en gemak dient de mens, dus ik kocht ze gewoon. 😉
De combinatie van alle ingrediënten in deze salade maken er echt een feestje van!!
2 salades
Duur: 25 minuten
Gyoza salade
Ingrediënten
- 1 zak (240 gr) Chicken gyoza Itsu
- 100 gr veldsla
- 12 cherrytomaatjes
- 2 handjes worteljulienne
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel furikake kruiden
- Japanse mayonaise
- 1 bosui
- Handje cashewnoten
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Voor de dressing:
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel oestersaus
- Snuf knoflookpoeder
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een bakje of kom.
- Bereid de gyoza’s zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm wat olie in de pan, bak de gyoza’s er op 1 kant zo’n 5 minuten op. Voeg dan een flinke scheut water toe, zet de deksel op de pan en stoom de gyoza’s nog 5 minuten. Zorg ervoor dat de onderkant niet vast komt te zitten aan de pan.
- Meng de helft van de dressing vervolgens met de gyoza’s.
- Verdeel de sla en worteljulienne over de borden.
- Snijd de tomaatjes fijn en voeg deze met de paprikapoeder, furikake kruiden en cashewnoten toe aan de salade.
- Verdeel de gyoza’s over de salade en garneer met extra furikake kruiden, fijngesneden bosui, Japanse mayonaise en sesamzaadjes.