Groenten op brood met kerriesaus

2 mei 2023

Groenten op brood met kerriesaus

Met een belegd broodje kun je natuurlijk alle kanten op. Je kunt er iets ongezonds van maken, maar je kunt er ook gewoon een behoorlijke hoeveelheid groenten over verdelen. Zo kun je de groenten ‘s avonds weer overslaan en kun je een lekkere romige pasta van mijn site uitkiezen. 😉

Ik hou echt heel veel van groenten. Als het maar niet los met aardappelen en een stukje vlees wordt gegeten. Laat mij het maar allemaal roerbakken of mengen op een andere manier. Op een broodje bijvoorbeeld. Want waarom kunnen er geen groentes op een broodje??

Met dit broodje eet je niet alleen veel groenten, hij is ook hartstikke lekker. De kerriesaus maakt het natuurlijk helemaal af!

1-2 personen

Duur: 20 minuten

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 meergranen broodjes

• 2/3 courgette

• 2/3 aubergine

• 5 cherrytomaatjes

• 1/2 rode paprika

• 1 groot teentje knoflook

• 4 eetlepels ketjap manis

• 200 ml kookzuivel

• +- 3 of 4 theelepels kerriepoeder (beetje op gevoel)

• Klein snufje chilipoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 gele ui

• Feta (light)

• Peper en zout

• Koriander *

Bereiding

• Snijd de courgette en aubergine in plakjes, de paprika in reepjes en de ui in ringen. Leg de ui apart en meng de rest van de groenten in een kom.

• Schenk de ketjap in de kom en meng dit met alle groenten, zodat alle groenten bedekt zijn met wat ketjap. Pers een teentje knoflook uit over de kom en roer weer goed door. Verdeel de groenten nu over een bakplaat met bakpapier. Leg de tomaatjes hier ook tussen.

• Strooi wat peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 15-17 minuten in de oven op 180 graden.

• Bak de broodjes ook af in de oven en leg deze er tussendoor naast of onder. Snijd de broodjes vervolgens in de lengte doormidden.

• Snijd ondertussen de ui in halve ringen en bak deze in een pan met olijfolie. Blijf erin roeren, zodat de ui niet aanbrandt, maar lekker zacht wordt.

• Leg de ui apart in een bakje en maak in diezelfde pan je kerriesaus. Schenk de kookzuivel in de pan en voeg de kerriepoeder, chilipoeder en wat peper en zout toe aan het room. Om het wat dikker te maken, voeg je wat allesbinder toe.

• Beleg de broodjes met wat rucola en verdeel daar de groenten en ui over. Verkruimel de feta over de broodjes, schenk het sausje erover en garneer het eventueel met wat koriander (alleen als je dat lust).

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies