New year, new me! Nee geintje. Hoewel de meeste mensen als voornemen “afvallen” en “gezond eten” noemen, heb ik het vooral over lekker eten. Tuurlijk wil gewoon gezond eten, maar de recepten op mijn site zullen dan een stuk minder aantrekkelijk worden.
Dat stukje zalm met groenten en kip met rijst eet ik wel op de dagen dat ik geen nieuw gerecht maak en dat bespaar ik jullie.
Wel probeer ik, nu de feestdagen voorbij zijn, iets meer gezondere recepten te delen. Als het maar lekker is.
Deze groene groenten salade maakte ik eigenlijk al een hele tijd geleden en die wilde ik graag bewaren voor het nieuwe jaar. Hij zit boordevol groenten en is afgetopt met wat pesto en feta. Om het toch lekker te maken.
1 grote salade
Ingrediënten
• Romana sla
• 4 theelepels groene pesto
• 1/2 avocado
• 1/2 groene paprika
• 3 grote groene asperges
• 3 eetlepels kikkererwten
• Klein handje sperziebonen
• 1/3 courgette
• 1 theelepel paprikapoeder + extra
• Snuf chilipoeder
• 1 theelepel oregano
• 2 theelepels citroensap
• Peper en zout
• Handje pecannoten
• Feta kaas
Bereiding
• Snijd de sla een beetje fijn of breek het met de hand en maak een bedje in een diep bord. Besprenkel dit met wat citroensap.
• Snijd de courgette door de helft en dan nog een keer doormidden, de paprika in reepjes, de asperge in drieën en de avocado in reepjes. Bak de courgette, paprika en asperge in een pan met wat olijfolie, peper en zout, paprikapoeder, chilipoeder en oregano. Voeg op het laatste de sperziebonen toe.
• Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze een beetje droog. Bak deze in een aparte pan met wat olijfolie, peper en zout en flink wat paprikapoeder. Bak deze, totdat ze bruin en een beetje krokant zijn.
• Schep de groenten op je bord en verdeel daarover de reepjes avocado en de kikkererwten.
• Schep nu de pesto op verschillende plekken op je bord, vekruimel wat pecannoten erover en verkruimel de feta.