Groene curry met gamba’s

17 mei 2023

Groene curry met gamba’s

Een groene curry had ik nog niet tussen mijn recepten staan, dus daar moest snel verandering in komen. Aangezien ik alle curry’s geweldig vind, vond ik deze ook weer overheerlijk.

Het fijne aan curry, is dat het moeilijk lijkt, maar echt binnen een hele korte tijd op tafel staat. En oja, er zit zóveel smaak aan.

Ik gebruik voor al mijn curry’s altijd de kruiden van Jonnie Boer en eigenlijk zijn alle specerijen van hem super. Vind dat ik wel een luxe etentje in de Librije verdien als bedankje (ik wil daar toch zó graag naartoe!!!!) 🤪

Zelf maakte ik deze curry met gamba’s, maar je kunt natuurlijk ook kip kiezen.

2 personen

Duur: 25 minuten

Groene curry met gamba’s

Ingrediënten

• Rijst

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 1,5 grote eetlepel groene curry pasta

• 200 ml kokosmelk

• 100 ml kookroom

• 1,5 eetlepel groene curry kruiden Jonnie Boer

• Peper en zout

• 1/2 rode peper

• +- 7 blaadjes basilicum

• 1 blokje groentebouillon

• 1/2 limoen

• 1 eetlepel vissaus

• 100 ml water

• 5 gamba’s p.p.

• Eventueel wat koriander

• Handje cashewnoten

• 1 rode paprika

• 200 gr sperziebonen

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Snijd de paprika in reepjes. Bak deze met de sperziebonen in een grote pan met wat olie.

• Voeg de groene curry pasta toe aan de pan, roer even door en schenk dan de kokosmelk en kookroom erbij.

• Voeg de groene curry kruiden, wat peper en zout, de vissaus, het water en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door elkaar en laat even pruttelen.

• Snijd vervolgens de rode peper (zonder zaadjes) fijn en voeg de helft hiervan toe aan de pan. Knijp de helft van de limoen uit over de pan en voeg de blaadjes basilicum ook toe. Voeg als laatste de cashewnoten toe.

• Bak ondertussen de gamba’s in een aparte pan met olie en peper en zout.

• Kook in een aparte pan de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Schep de rijst in een ronde kom en zet deze andersom op je bord. Schep de curry daar rijkelijk omheen en garneer alles met de gamba’s nog wat basilicum en eventueel wat koriander. Haal nu het kommetje van de rijst.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies