Granola

20 juni 2023

Granola

De meest simpele, maar lekkere granola ooit. Ik deel het recept met je!!

Heel veel mensen zijn gek op granola en zij vinden smoothiebowls in restaurants dan ook geweldig. Ik snap het, maar ik eet diezelfde granola ook thuis, dus ik proef niets nieuws.

Ik ben ook oprecht iédere dag blij als ik ‘s ochtends weer mag ontbijten en ik vind het echt jammer als ik mijn laatste hap eet. Dit is overigens gewoon Griekse yoghurt met granola, gojibessen en chiazaadjes. Al 5 jaar lang. De granola zorgt dat ik het zo’n feestje vind.

Mensen die granola kopen, weten niet wat ze missen. Je maakt dit echt binnen een paar minuten (+ oventijd) en in de granola’s uit de supermarkt etc. zit zoveel suiker. Probeer het alsjeblieft eens zelf en je zult jezelf voor je kop slaan, omdat je het al die jaren niet hebt gemaakt.

Duur: 30 minuten

1 pot granola

Ingrediënten

  • 300 gr grove havervlokken
  • 100 gr cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 100 gr pecannoten ongebrand en ongezouten
  • 100 gr amandelen ongebrand en ongezouten
  • 3 eetlepels maple syrup (of ahorn syroop)
  • 3 volle eetlepels kokosolie

Bereiding

  • Snijd de noten fijn (niet te fijn) en meng deze met de havervlokken.
  • Laat de kokosolie smelten in een pannetje en schenk deze met de maple syrup bij de noten en havervlokken.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel alles erover.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de bakpaat voor 12,5 minuut in de oven. Roer alles met een spatel even door elkaar na 12,5 minuut en zet de plaat dan nog eens voor 12,5 minuut in de oven. Laat vervolgens alles afkoelen.•
  • Maak je dit in de airfryer? Zet ‘m voor 20 minuten op 160 graden. Hussel alles even na 10 minuten. 

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies