Gnocchi carbonara

25 april 2024

Gnocchi carbonara

Een carbonara om je vingers bij af te likken…

Zelf bestel ik echt nóóit pasta carbonara in een restaurant. Ik denk ook echt dat het maar 1 keer is voorgekomen dat ik deze met iemand heb gedeeld misschien. Het is niet zo dat ik het niet lekker vind, want ik vind het echt heeeeeerrlijk, maar de rest spreekt mij toch meer aan. Ik denk omdat ik het te simpel vind.

En simpel dat is dit recept absoluut. Ik vind dat hier echt heel veel smaak aan zit, maar het hele recept staat zo op tafel. Dat is natuurlijk altijd lekker meegenomen.

Zelf zou ik drie van deze borden op kunnen eten, maar mijn hoofd zei gelukkig op tijd dat ik dan heel veel buikpijn zou krijgen.

Na het delen van deze pasta in mijn Instagramstory, ontplofte mijn inbox weer met de vraag waar het recept te vinden was. Op dat moment was ik mn laatste hapje nog aan het doorslikken, dus die mensen moesten nog éven geduld hebben haha.

2 personen

Duur: 20 minuten

Gnocchi carbonara

Ingrediënten

• 500 gram verse gnocchi

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 4 eidooiers

• 100 gram pancetta

• 150 – 200 ml kookvocht

• 4 eetlepels geraspte- of strooikaas + extra voor garnering

• Peper en zout

Bereiding

• Kluts de eidooiers in een kommetje. Rasp hier de kaas over en voeg flink wat peper toe.

• Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Bewaar vervolgens het kookvocht!

• Bak de pancetta in een pan in z’n eigen vet. Is de pancetta nog niet fijngesneden? Snijd deze dan eerst fijn.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een aparte pan met een scheut olijfolie.

• Voeg 150 ml kookvocht en 2 eetlepels vet uit de pan van de pancetta toe aan het kommetje met eidooiers en kaas. Mix dit heel goed met een vork.

• Voeg de gnocchi toe aan de pan met knoflook en ui. Voeg vervolgens het eimengsel en 3/4 van de pancetta toe. Meng alles heel goed, voeg nog wat extra peper toe aan de pan en schep de pasta nu op de borden. Garneer met wat extra strooi- of geraspte kaas en de rest van de pancetta.

• TIP: Is de pasta te droog geworden en heb je te weinig “saus”? Voeg dan nog wat extra kookvocht toe aan de pan!

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies