Waar veel vraag naar was en wat ik zelf ook wel handig/lekker vindt om te maken zijn gezonde wraps.
Deze zijn natuurlijk super lekker als ze mega goed gevuld zijn, allemaal sausjes bevatten en niet makkelijk op te eten zijn, maarrr… het is ook wel handig als je gezonde wraps eens mee kunt nemen naar je werk.
Deze wraps kun je goed, stevig oprollen, zonder dat er allemaal saus via de onderkant over je kin loopt. Scheelt weer een ongemakkelijk momentje met collega’s.
Zelf vind ik wraps echt een ideale lunch. Of maaltijd, wanneer ze groter zijn en gevuld zijn met warme groenten. Het staat bijna altijd binnen een paar minuten op tafel en dat begin ik steeds lekkerder te vinden.
Deze heb je zelfs binnen 5 minuten klaar. Perfect toch?
4 wraps
Ingrediënten
• 2 volkoren wraps
• 1/3 komkommer
• 100/150 gr gerookte zalm
• 2 eetlepels cashewnoten
• 2 grote theelepels paprika-oregano hummus Maza
• 2 handjes rucola
• 3 eetlepels zongedroogde tomaten
• Peper en zout
• Snuf paprikapoeder
• Paar blokjes feta of geitenkaas
Bereiding
• Verwarm de wraps even 30 seconde in de magnetron of kort in de pan.
• Smeer de wraps helemaal in met hummus en beleg vervolgens beide wraps voor de helft met plakjes gerookte zalm.
• Snijd de cashewnoten en zongedroogde tomaatjes een beetje fijner en de komkommer in plakjes. Verdeel dit over de zalm helft van de wrap.
• Strooi hier wat peper en zout en wat paprikapoeder over.
• Verkruimel wat blokjes feta of geitenkaas over de wraps.
• Beleg de zalm kanten van de wraps nu met lekker wat rucola.
• Vouw de wraps goed, stevig op en snijd deze vervolgens in tweeën.