Een pokébowl, maar dan net iets anders.
In mijn kookcarrière heb ik al heel wat pokébowls gemaakt. Het was namelijk één van de gerechten waar ik mee begon in 2020. Ik was toen zó blij met m’n mooi opgemaakte bordje.
Ik eet ook regelmatig courgetti en daarom dacht ik “waarom geen pokébowl met courgetti?”
Jullie vragen dagelijks om gezonde, maar ook lekkere recepten en dat is hiermee zeker goedgekomen. Je kan deze bowl overigens ook maken met sushirijst of zilvervliesrijst. Heerlijk !!
Ik ben zelf gék op zalm en eet het dan ook zeker iedere week. De ene keer met wat groenten, de andere keer op een broodje en nu gebruikte ik dit méga verse stukje zalm van Guijt & Hansen Online in deze gezonde pokébowl. 🤤
2 personen
Duur: 20 minuten
Gezonde courgetti pokébowl
Ingrediënten
- 2 zalmfilets +- 150 gr (Guijt & Hansen online)
- 400 gr courgetti
- 100 gr zeewiersalade
- 2 handjes worteljulienne
- 3 eetlepels sojasaus (liefst ongezouten)
- 8 cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 1 bosui
- 6 snoepkomkommers
- Snuf paprikapoeder
- Peper en zout
- 2 theelepels furikake kruiden
Bereiding
- Snijd de tomaatjes, avocado en snoepkomkommer in dunne plakjes.
- Strooi peper en zout over de zalm en strooi peper en zout erover. Bak om en om zo’n 5 om 5 minuten in een pan met wat olijfolie.
- Verwarme en klein scheutje olijfolie in een andere pan en verwarm de courgetti heel kort met wat sojasaus, peper en zout. Schep vervogens op je bord.
- Verdeel de tomaatjes, avocado, worteljulienne, fijngesneden bosui, zeewiersalade, komkommer en zalm over de courgetti en garneer met wat paprikapoeder, furikake kruiden en extra sojasaus.