Gezonde carrotcake brownies

23 februari 2022

Gezonde carrotcake brownies

“Wanneer maak jij nou eens gezonde recepten?!?” “Alles ziet er top uit, maar er staat niet erg veel gezonds tussen hé”. Ja sorry, ik zal meer m’n best doen voor lekkere, gezonde, alledaagse recepten en ik begin vandaag met deze brownies. Die ik al een tijdje klaar heb staan trouwens.

Bij een carrotcake gaan veel mensen gelijk huilen, want “worteltjestaart, gátverdamme, ik moet dat niet hebben hóóórr”.

Wanneer de meeste mensen dit dan proberen, schrikken ze zelf van hoe lekker deze taart is. En dat er natuurlijk echt geen rauwe wortelsmaak aan zit. Net als die cheesecake die niet naar kaas smaakt. Als je dat wel denkt, weet je echt, maar dan ook echt niet wat je mist. Just saying.

Deze carrotcake brownies zijn de gezondere versie. Ik nam er iedere dag een mee naar m’n werk, of nam hem als tussendoortje bij de koffie.

9 brownies

Ingrediënten

• 80 gr bloem

• 100 gr speltmeel

• 7 gr bakpoeder

• 1 theelepel vanille aroma

• 2 eetlepels ahorn siroop of maple syrup

• 3 eieren

• 5 – 6 grote medjool dadels

• 3 eetlepels kokosolie

• 150 gr geraspte worteljulienne

• Snuf zout

• Snuf kaneel

• Snuf koek & speculaaskruiden

• Handje pecannoten

Topping

• 5 eetlepele Griekse yoghurt

• 1 banaan

• 1 theelepel vanille aroma

• Handje worteljulienne

• Snuf Kaneel

• Handje Pecannoten

Bereiding

• Meng met de hand de bloem, het speltmeel, het bakpoeder en het zout in een kom.

• Voeg hier vervolgens het vanille aroma, ahorn siroop en de eieren aan toe. Mix dit met een mixer of goed met een vork.

• Snijd de dadels en pecannoten fijn en voeg deze, samen met de worteljulienne, het kaneel en de koek & speculaaskruiden toe aan de kom. Roer dit met een spatel door elkaar.

• Laat de kokosolie smelten in een steelpan en schenk dit bij de kom. Wanneer je alles goed door elkaar hebt gemengd, schep je alles in een brownievorm met bakpapier.

• Zet de brownievorm zo’n 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Check met een satéprikker of hij goed is. Als deze er droog en schoon uit komt, is hij perfect.

• Laat de brownie goed afkoelen.

• Meng voor de topping de geprakte banaan, de yoghurt, vanille aroma en kaneel in een kommetje. Schep dit over de brownie en strijk glad. Garneer alles met pecannoten en wat worteljulienne.

• Bewaar de brownies in de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies