Gezonde bowl

3 juli 2023

Gezonde bowl

Hierbij een gezonde bowl waar ik heel blij van word. Hij is gevuld met van alles en nog wat en de één houdt hier absoluut niet van en de ander eet dit juist heel graag.

Zelf moet ik toegeven dat ik niet zo’n broccoli fan ben en de bimi is dus niet mijn favoriet, maar toch vind ik het in zo’n bowl wel lekker.

Zoete aardappel is iets wat ik echt iedere dag zou kunnen eten. Zoete aardappelfriet of gewoon gebakken zoals hier: héérlijk !!

1-2 personen

Duur: 15 à 20 minuten

Gezonde en eiwitrijke bowl

Ingrediënten

  • Grote hand romaine sla
  • Grote hand rucola
  • 2/3 zoete aardappel
  • 200 gr kikkererwten
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Mespunt chilivlokken
  • Peper en zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 avocado
  • 5 takjes bimi
  • 1 warmgerookte zalmmoot
  • Handje walnoten

Dressing:

  • 2 grote eetlepels tahin AH
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels citroensap
  • Peper en zout
  • Kleine scheut water
  • 1 grote eetlepel Griekse yoghurt

Je kunt ook zelf een dressing maken en gebruiken !

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel, snijd in drieën en kook deze in een pan met water zo’n 10-12 minuten. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Bak de zoete aardappel in een pan met olijfolie.
  • Dep de kikkererwten droog en bak deze met peper, zout en 1/2 eetlepel paprikapoeder in een pan met olijfolie.
  • Snijd de bimi in stukjes en bak deze met de kikkererwten mee.
  • Snijd de avocado door de helft.
  • Meng alle ingrediënten voor de tahini dressing in een kommetje en verwarm de zalmmoot heel kort in de magnetron of oven.
  • • Vul de kom of je bord met de sla en verdeel daarover de kikkererwten, bimi, zoete aardappel, avocado, de dressing en de warmgerookte zalmmoot. Garneer alles met wat chilivlokken, 1/2 eetlepel paprikapoeder, walnoten en peper en zout.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies