Gevulde zoete aardappel met pittig gehakt

14 april 2022

Gevulde zoete aardappel met pittig gehakt

Mexicoo, MEHÉXIIIICOOOO!!

De Mexicaanse keuken komt niet vaak voor op mijn blog en dat vind ik best apart van mezelf.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar quesadilla’s, burrito’s en taco’s zijn toch wel topgerechten die ik gráág een paar keer in de week lust. Je kan er zo mee variëren en het is zoveel beter dan een bord groenten.

Nou moet ik zeggen dat dit gerecht niet geheel Mexicaans is, maar wel een soort van en het smaakte echt enorm goed. Nadat ik mijn bord schoon op had (ik laat echt nooit wat liggen..), vroeg ik mezelf af of ik mijn eigen recepten ook een 10 mocht geven. Dat is natuurlijk wel erg hoog en ik ben zo’n type die zichzelf regelmatig een 10 geeft voor een recept, dus laten we het maar op “een erg hoog cijfer” houden.

Dit recept duurt even om te maken, omdat de aardappels in de oven moeten, maar eigenlijk hoef je verder niet veel te doen en is het een super simpel recept.

2 aardappels

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 300 gr half om half gehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Koriander ter garnering *
  • Peterselie ter garnering
  • 4 eetlepels mais uit blik
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 burrata
  • +- 8 Jalapeno pepers gesneden
  • Tortilla chips
  • 1 limoen

Bereiding

  • Prik met een vork gaatjes rondom de zoetr aardappel en smeer deze in met olijfolie. Pak ze nu apart van elkaar in met wat zilverfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet hier vervolgens de aardappels voor zo’n 60 minuten in.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
  • Voeg na 2 minuten de ketjap, ketchup, paprikapoeder, sambal en peper en zout toe aan de pan en roer alles lekker door elkaar en bak mee.
  • Wanneer de aardappels uit de oven komen, snijd je ze in de lengte doormidden. Niet helemaal, maar precies zodat je de midden helemaal kunt vullen.
  • Vul de aardappels met het gehaktmengsel en verdeel je jalapeño, fijngesneden tomaatjes en mais erover.
  • Trek de burrata uit elkaar en verdeel dit ook over het gehakt.
  • Garneer alles met wat peterselie, eventueel wat koriander als je dat lust en wat tortilla chips. Knijp eventueel wat limoen over je aardappels.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies