Dit recept is een échte aanrader als je van zeebaars houdt!
De zeebaarsfilet bak ik meestal met alleen wat peper en zout, maar deze keer smeerde ik hem in met french garden marinade (kruidenboter smaak) en dat was echt zo lekker (ik denk dat ik die marinade ook over een bord andijvie lust, want hij is echt geweldig).
1 persoon
Ingrediënten
◦ 2 zeebaarsfilets
◦ +- 80 gr zeekraal
◦ Paar takjes rozemarijn
◦ 1 ons bakje french garden marinade (niet alles nodig)
◦ 2 eetlepele salsa di nocci notentapenade
◦ Paar gekookte aardappels (hoeveelheid die je zelf op lust)
◦ 1 sjalot
Bereiding
◦ Kook de aardappels een paar minuten voor en snijd deze vervolgens in kleine partjes.
◦ Bestrooi deze op een ovenplaat met peper en zout, olijfolie, een fijngesneden sjalotje en de takjes rozemarijn. Bak ze 20 min op 220 graden in een voorverwarmde oven. Roer na 10 min even om. Als ze na 20 min nog niet bruin zijn, zet je de oven nog even 5 minuten op grilstand.
◦ Zet een pannetje water op het vuur en breng aan de kook. Laat de zeekraal heel kort meekoken.
◦ Smeer de zeebaarsfilet ondertussen in met lekker wat french garden marinade. Bak deze op de huid in de pan en draai na 4/5 minuutjes nog even kort om. Wanneer je hem weer omdraait leg je er wat salsa di nocci notentapenade op en zijn de filets klaar.
◦ Wanneer alles klaar is leg je het samen op je bord en je hebt echt een héérlijke maaltijd.