Courgette party !!
Ik heb al eens eerder zoiets gemaakt, maar ik had nog nooit gele courgette gebruikt, dus vandaar dat ik een nieuwe versie wilde maken. Het is echt een super simpel recept, maar wel hartstikke lekker.
Aangezien het EINDELIJK weer mooi weer lijkt te worden en mensen gaan bbq’en en gourmetten etc., is een recept als deze perfect geschikt. Een lekker bijgerecht met nog een lekkere pastasalade erbij (ga ik vanavond maken). Heerlijk!!
Ik weet dat ik moet minderen met burrata, maar ik had nog iets over en vandaar dat ik het nu wéér gebruikte. Oeps…
1-2 personen
Duur: 10-15 minuten
Gele en groene courgette carpaccio
Ingrediënten
• 1 gele courgette
• 1 groene courgette
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• Snufje cayennepeper
• Peper en zout
• Handje pistache noten
• Handje rucola
• 1/2 stracciatella burrata
Bereiding
• Snijd de courgettes in dunne plakjes. Bak deze in een grote pan met wat olijfolie.
• Strooi peper, zout, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en cayennepeper over de courgette en roer alles heel goed door elkaar. Bak de plakjes goed, zodat ze een beetje zachter worden.
• Maak een mooi rondje van eerst steeds een groen plakje courgette en dan een gele. Herhaal dit op een groot rond bord.
• Verdeel wat rucola over de courgette en schep de burrata erop. Garneer alles met flink wat fijngehakte pistache noten.