Gele curry met zeeduivel

30 september 2023

Gele curry met zeeduivel

Als er iets is wat ik (pas sinds een paar maanden) héél lekker vind, is het curry. Rode curry is fantastisch, maar de gele vind ik zelf nóg lekkerder.

Ik maakte er al eens een patat variant van en eentje met rijst. Het maakt niet uit hoe je het eet, want het is en blijft geweldig.

Ik heb inmiddels ook curry’s met gamba’s, kip en meer gemaakt, dus nu een luxe variant met zeeduivel.

Eigenlijk eet ik bijna nooit zeeduivel, maar het is zó mega lekker en ik wil er nu meer gerechten mee bedenken. Dat komt wel goed denk ik…

Dit gerecht is eigenlijk zo klaar. Je voegt alles samen in een pan en je moet alleen even wachten, maar die 20 minuten heb je hier wel voor over.

2-3 personen

Duur: 30 minuten

Zeeduivel curry

Ingrediënten

• 500 gr zeeduivelfilet (Guijt & Hansen online!)

• 1 grote teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 250 gr sperziebonen

• 1 stronk broccoli

• 1 rode paprika

• 1 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer

• 2 eetlepels gele curry pasta

• 1 theelepel gemalen komijnzaad

• 1 theelepel kerriepoeder

• 2 theelepels paprikapoeder

• Handje cashewnoten

• Peper en zout

• 250 ml kokosmelk

• Tagiatelle

• Koriander (als je dat lust)

• 200 ml water

Als je te veel zeeduivel hebt, kun je dit ook invriezen!

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Snijd de paprika in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Voeg dit samen met de sperziebonen toe aan de pan en bak even lekker mee.

• Voeg na een paar minuten de gele curry pasta, kokosmelk en 150 ml water toe.

• Voeg peper, zout, curry madras kruiden, komijnzaad, kerriepoeder en paprikapoeder toe.

• Snijd de zeeduivel in stukken en strooi er peper en zout over. Leg de zeeduivel in de pan en laat alles zo’n 15-20 minuten pruttelen. Draai de zeeduivel na 10 minuten even om.

• Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de pan.

• Kook de tagiatelle zoals aangegeven op de verpakking en giet af met koud water. Voeg dit vervolgens toe aan de pan met curry en meng heel goed door elkaar. Garneer de pasta met wat koriander als je dat lust.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies