Geitenkaas salade

22 juni 2022

Geitenkaas salade

Waar volgens mij veel vraag naar is, is een gezonde salade om eventueel mee te nemen naar werk. Ik snap het, want een gesneden broodje die vanaf ‘s ochtends 6 uur in wat folie in je tas zit, is niet elke dag lekker. Punt!

In de tijd dat ik nog stage liep op kantoor, had ik bijna iedere dag een salade mee voor de lunch, want brood in folie ging hem niet worden. Dat heb ik tijdens mijn schooldagen al vaak genoeg weggegooid in de vuilnisbakken op schiphol.

Iedere dag keek ik uit naar mijn pauze, want van zo’n goed gevulde salade kan ik dus echt enorm genieten.

Alle kanten kun je ermee op, maar ik heb er deze keer een gemaakt met mijn fave cheese: geitenkaas !

En verder zitten er alleen maar lekkere, gezonde ingrediënten in, die er een feestje in je mond van maken.

1 salade

Ingrediënten

• 1 baby romaine sla

• +- 6 pecannoten

• 1 bolletje geitenkaas

• 5 cherrytomaatjes

• 1 ei

• 4-5 plakjes kipfilet

• 1/2 avocado

• Klein handje croutons

• 3 eetlepels yoghurt

• 1 eetlepel peterselie

• 1 eetlepel dille

• 1 eetlepel bieslook

• Snuf paprikapoeder

• Scheutje olijfolie

Bereiding

• Breng wat water aan de kook en kook hier je ei zo’n 8 minuten in. Snijd deze vervolgens fijn of in vieren.

• Scheur de blaadjes van de sla af en verdeel deze over een deel van je bord/bakje.

• Snijd de avocado in dunne plakjes en de tomaatjes in tweeën.

• Meng voor de dressing de yoghurt met de eetlepels fijngesneden peterselie, dille en bieslook.

• Beleg je bord/bakje vervolgens met de plakjes kipfilet en tomaatjes ernaast.

• Verkruimel de geitenkaas daar weer naast, met daarachter het ei, de avocado en pecannoten.

• Garneer alles vervolgens met wat croutons, paprikapoeder en meng alles met de saus.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies