Gegrilde tonijnwraps

5 november 2022

Gegrilde tonijnwraps

Deze wraps staan binnen 10 minuten op tafel en hebben iets wat iedereen lust. Net als de gegrilde tonijnsalade die ik laatst maakte.

Iedereen kent ze wel; de schalen gegrilde tonijn en zalm die met verjaardagen rondgaan, of de rechthoekige bakjes die in bijna iedere viswinkel tekoop zijn. Bij iedere ronde lekker je plakje onderdompelen in de sesam- of sojasaus. Dat is pas genieten.

Of zo’n plakje gegrilde tonijn op een wasabicracker met wat saus. Ik begin alweer te kwijlen, dus ik typ verder…

Deze wraps hebben het allemaal. Ingesmeerd met sesamsaus, gevuld met gegrilde tonijn en getopt met furikake kruiden (smaak van de wasabicracker) en sojasaus. Maken dus!!

3 wraps

Ingrediënten

• 2 Tortilla wraps medium

• 1 tonijnsteak

• Furikake kruiden

• Cajunkruiden

• 1 bosui

• 1 eetlepel gebakken uitjes

• 2 eetlepels Kewpie sesamsaus

• 1/2 avocado

• 2 eetlepels mais uit blik

• 4 radijsjes

• Handje rucola

• Sojasaus

Bereiding

• Bestrooi de tonijnsteek aan 1 kant met wat cajunkruiden en furikake kruiden. Bak deze zo’n 2 minuten om en om in een pan met olijfolie. Leg de steak vervolgens even koel, zodat je hem straks goed kunt snijden.

• Bak de wraps om en om in een warme pan zonder olie of boter.

• Smeer de wraps in met sesamsaus en beleg ze met wat rucola.

• Snijd de avocado en radijs in reepjes en verdeel deze samen met de mais over de wraps.

• Snijd de tonijn in reepjes en leg ook deze in het midden van de wrap.

• Garneer alles met wat gebakken ui, fijngehakte bosui, nog wat furikake kruiden en sojasaus.

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies