Het allerbeste asperge recept is hier en ik hoop zo dat jullie hem allemaal zo snel mogelijk gaan maken.
Nu is het mogelijk dat jullie deze al eens gezien hebben op mijn Instagram, want ik heb hem vorig jaar ook eens gemaakt, maar dan zonder mooie foto en zonder het recept op mijn site.
Eerlijk gezegd denk ik dat alles lekker wordt wanneer je het paneert en vervolgens frituurt. Kip, gamba’s, alle andere soorten vis, asperges, het maakt niet uit.
Wanneer je mij een gefrituurde vogel of rat geeft met een sausje zal ik het waarschijnlijk niet eens doorhebben en gewoon zeggen “oe wat lekker, mag ik dit recept?”.
Je denkt misschien van niet, maar dit recept is echt mega makkelijk en heeft helemaal niet veel ingrediënten. Je keuken kan wel een kleín beetje vies worden, maar als je daar een gerecht als deze voor terugkrijgt, ben je dat gelijk weer vergeten toch?
2 personen
Ingrediënten
- 8 asperges
- Paneermeel
- 2 eieren
- 500 gr voorgekookte krieltjes
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 6 coquilles
- Peper en zout
- 1 zakje aspergesaus Hollandaise Knorr
Bereiding
- Laat de asperges zo’n 30 minuten wellen in een schaal met koud water. Snijd dan 2-3 cm van het einde af en schil de asperges.
- Breng een grote pan met water, een eetlepel suiker en een klont boter aan de kook en kook de asperges hier 10 minuten in.
- Leg deze vervolgens op een snijplank en dep helemaal droog.
- Kluts 2 eieren in een kom of groot, diep bord en beleg een groot plat bord met een grote hoeveelheid paneermeel.
- Haal de asperges eerst door het ei, dan het paneermeel, dan weer door het ei en dan nog een keer goed door het paneermeel heen. Doe dit één voor één.
- Schenk een best dikke laag olijfolie in een grote bakpan en laat goed heet worden. Frituur hier de asperges om en om krokant in.
- Snijd de krieltjes in tweeën en doe deze in een kom. Strooi de paprikapoeder en oregano erbij, pers het teentje knoflook erboven uit en voeg een fijngesneden sjalotje toe. Roer dit goed door elkaar met een lepel of met de hand.
- Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal zo’n 18 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Hutsel tussendoor even om.
- Zet de schaal daarna nog 4-5 minuten op grillstand.
- Bestrooi de coquilles met peper en zout en bak deze in een pannetje met een klont boter. Wacht totdat de gesmolten boter bruin wordt en voeg dan de coquilles toe.
- Schep de asperges op je bord met daarnaast de aardappeltjes, daarover de saus met daarbij de coquilles.