Garnalencocktail op een broodje

15 mei 2023

Garnalencocktail op een broodje

Iets wat ik écht lekker vind, is een garnalencocktail. De meeste viswinkels hebben deze te koop in kleine, ronde bakjes. Zo nu en dan eet ik zo’n cocktailtje en daar kan ik echt even van genieten, ook al is het binnen 30 seconde alweer op.

Ik wilde een lekker broodje maken en het leek mij een geweldig idee om zo’n bakje na te maken, maar dan op een broodje. Geweldig idee, want het was heerlijk, fris en vullend.

Deze broodjes zou je ook als hapje kunnen serveren. Maak dan kleine broodjes en beleg deze met alle toppings. Succes gegarandeerd.

2 broodjes

Duur: 15 minuten

Ingrediënten

• 1 robuut stokbrood (of 2 pistolets)

• 2 handjes romaine sla

• 80 gr crabchuncks

• 75 gram Hollandse garnalen

• 75 gram rivierkreeftjes

• Snuf paprikapoeder

• Peper en zout

• Cocktailsaus

• 7 takjes bieslook

• 1 avocado

• Sap van een 1/2 limoen

Bereiding

• Snijd de pistolets/het stokbrood door de helft open en beleg met wat sla.

• Prak de avocado met wat paprikapoeder, limoensap, peper en zout in een kommetje. Verdeel dit mengsel over de sla.

• Snijd de crabchunks fijn en verdeel deze ook met de rivierkreeftjes en Hollandss garnalen over de guacamole. Strooi er wat peper, zout en een snufje paprikapoeder over.

• Snijd de bieslook fijn en strooi over de broodjes. Garneer alles met wat cocktailsaus.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies