Gamba’s in een Aziatische saus

23 augustus 2023

Gamba’s in een Aziatische saus

Volgens mij precies een jaar geleden maakte ik gamba’s in tomatensaus. Ook in dit bakje.

Ik weet nog heel goed dat ik dat weekend op de Volendamse dijk stond en van iédereen te horen kreeg dat ze geweldig waren. Als ik met de één in gesprek was over het recept, tikte de ander op mijn schouder “Héy Lucia, die gámba’s he!!!”. En dat een hele dag lang.

Ik wilde weer eens een nieuw recept van gamba’s in saus en aangezien ik ze met olie, peper en knoflook wat simpel vind (wel érg lekker trouwens), wilde ik iets anders en daar kwam dit heerlijke recept uitrollen.

Ik weet niet of ik het al eens heb verteld, maar wij waren met vriendinnen op vakantie naar Mallorca toen wij 17 waren en wij bestelden gamba pil pil om te delen. Ik vond het héérlijk en at gewoon door. Na een tijdje zei een vriendin “Waarom is dit bakje nou leeg? Hier zaten ook allemaal teentjes knoflook in hé!?” Dat zei ze even te laat, want die zaten toen al in mijn buik… 🤣

1-2 personen of als hapje

Duur: 15-20 minuten

Gambas in saus

Ingrediënten

• +- 15 gamba’s

• 1 teen knoflook

• 1 kleine gele ui

• 5 eetlepels ketjap manis

• 4 eetlepels sojasaus

• 1 eetlepel honing

• 1 eetlepel sesamolie

• Mespunt sambal Oelek

• Snuf paprikapoeder

• Peper en zout

• Wat sesamzaadjes

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Meng de ketjap, sojasaus, honing, paprikapoeder, peper, zout, sambal, sesamzaadjes en sesamolie in een kommetje. (Proef zelf even of er wat bij moet. Deze saus maak je altijd zelf een beetje op smaak)

• Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit in een pan met wat olijfolie.

• Voeg de gamba’s toe aan de pan en strooi er peper, zout en paprikapoeder over.

• Als de gamba’s al beetje gebakken zijn (paar min), schenk je de saus erbij en voeg je de cashewnoten toe. Laat even pruttelen.

• Om de saus iets dikker te maken, voeg je wat bloem, of allesbinder, of maizena toe.

• Serveer de gamba’s los als hapje, of op een stukje brood als toast. Ik at deze op wat brioche brood uit de oven.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies