Gamba curry snack

16 januari 2024

Gamba curry snack

Deze combinatie is heerlijk als je het mij vraagt. Het tomaatje geeft weer dat frisse wat je net nodig hebt in deze snack.

Ik at een soortgelijk hapje eens in een restaurant en dat vond ik echt geweldig. Het is maar een klein hapje en eigenlijk is het ook wel een amuse te noemen, maar het is wel mega lekker.

Met dit hapje kan je nog variëren, want hou je van koriander? Voeg dat dan ook toe.

Hou je meer van rode curry? Gebruik dan rode curry pasta in plaats van gele.

Je kan echt alle kanten op en dat terwijl het zo makkelijk is.

12 personen

Duur: 15-20 minuten

Gamba curry snack

Ingrediënten

• 1 groot stuk kroepoek of 12 kleine stukjes

• 12 gamba’s

• Peper en zout

• 1 grote theelepel gele curry pasta

• 1 theelepel curry madras kruiden Jonnie Boer

• 150 ml kokosmelk

• Snuf paprikapoeder

• 2 theelepels citroensap

• 6 cherrhtomaatjes

• 12 cashewnoten

Bereiding

• Bak de gamba’s met peper en zout in een pan met wat olijfolie.

• Voeg dan de curry pasta toe en roer goed door elkaar. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de curry madras kruiden en paprikapoeder toe. Voeg als laatste 2 theelepels citroensap en de cashewnoten toe en laat alles even pruttelen.

• Leg 12 stukken kroepoek op een bord of blad. Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel over de kroepoek.

• Schep de gamba’s met cashewnoot op de stukjes kroepoek.

• Je kan dit eventueel nog garneren met wat koriander als je dat lust.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies