Ik vond dat het wel weer eens tijd werd voor een lekkere salade. Vaak eet ik mijn salades met veel groenten of gebakken kip of gamba’s ofzo, maar dit keer wilde ik eens een frisse.
Door het fruit en de burrata in deze salade, is het een frisse, romige salade geworden, die je zo op tafel hebt staan, maar ook zo weer op hebt. En burrata maakt echt ieder gerecht hemels, toch?
1 salade
Ingrediënten
• 1/2 zakje rucola
• 3 mini burrata’s
• 5 plakjes perzik (ik gebruikte die uit blik)
• 7 groene aspergetips of 3 grote groene asperges
• 1 plakje bruin brood
• Snuf Italiaanse kruiden
• Olijfolie
• Handje bramen
• 3 grote radijsjes
• 3 plakken serranoham
Bereiding
Snijd je plakje brood in kleine stukjes en verdeel deze over een met bakpapier bekleede bakplaat. Strooi er wat Italiaanse kruiden over en schenk wat olijfolie over de stukjes.
Snijd de perzik in partjes of haal ze uit blik en dep een beetje droog.
Bak de perzik samen met het brood in een voorverwarmde oven op 180 graden zo’n 8 minuten. Draai het brood tussendoor even om en check goed of het brood al een beetje verkleurd en hard is. Anders mag het er al eerder uit.
Snijd de aspergetips in tweeën (grote asperges in drieën) en bak deze met wat zout in een pan met olijfolie.
Snijd de radijsjes in plakjes.
Leg de rucola op je bord en beleg dit met wat bramen, de radijsjes, de perzik en het brood uit de oven en de asperges.
Verdeel de plakken serranoham ook over je bord en leg als laatste de drie mini burrata’s op je salade.
Strooi nog wat Italiaanse kruiden over de burrata als garnering.