Crispy taco met guacamole en stoofvlees

2 april 2023

Crispy taco met guacamole en stoofvlees

Laten we deze zondag beginnen met een héérlijk hapje!! Je hebt er geduld voor nodig, maar verder is het onwijs simpel.

Deze krokante taco’s met guacamole en stooflvees zijn echt om je vingers bij af te likken. Het krokante, de frisse avocado en het stoofvlees erop is een topcombinatie.

Ik weet ook zeker als je zo’n hapje serveert tijdens een verjaardag, dat al je gasten van hun stoel afvallen. Weer eens wat anders dan een worstschaal, gehaktbal, broodje paling of iets in saus van de slager. 😉

Zelf maakte ik overigens 4 taco’s, maar er was nog veel stoofvlees over, dus je kunt er met dit recept veel meer maken. Zet de pan of slowcooker ‘s ochtends vroeg alvast aan en verder hoef je niet heel veel te doen. Ideaal!!

Duur: 7 uur

Hapje voor 4

Draadjesvlees papadums

Ingrediënten

• 500 gr riblappen

• 2 gele uien

• 2 teentjes knoflook

• 2 laurierblaadjes

• 3 kruidnagels

• 2 plakken ontbijtkoek

• Peper en zout

• 100 ml rode wijn

• 3 takjes tijm

• 1,5 eetlepel appelstroop

• 1 runderbouillonblokje

• 300 ml water

• Eetlepel mosterd

• Boter

• Bloem

• 1 bosui

• Peterselie ter garnering

• 2 rijpe avocado’s

• 2 theelepels citroensap

• 1 theelepel paprikapoeder

• 4 krokante papadums

• Eventueel koriander om te garneren

Bereiding

• Snijd de riblappen in dunne plakken. Bestrooi deze met peper en zout en bak ze om en om in een pan met een grote klont boter. Leg ze vervolgens even apart op een bord.

• Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze in diezelfde pan.

• Voeg na een paar minuten de rode wijn toe. Breek de ontbijtkoek uit elkaar en voeg deze ook toe aan de pan.

• Voeg de tijm, appelstroop, mosterd, peper en zout, het bouillonblokje, het water, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe aan de pan. Roer goed door elkaar allemaal en laat even kort pruttelen.

• Voeg de riblappen weer toe aan de pan.

• Maak je dit in de slowcooker? Schenk alles over in de slowcooker en laat deze voor 7 uur op low staan.

• Maak je dit in de pan? Zet het vuur dan laag/middelhoog en laat 5-6 uur pruttelen.

• Is de saus na afloop te dun? Voeg wat bloem of allesbinder toe om te binden.

• Prak de avocado’s in een bakje en voeg hier de citroensap, paprikapoeder, peper en zout aan toe. Beleg de papadums met de guacamole.

• Trek de riblappen uit elkaar met 2 vorken en schep dit samen met wat saus op de papadums met guacamole.

• Garneer alles met fijngesneden bosui en peterselie en koriander als je dat lust.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies