Crispy stoofvlees burrito

31 december 2022

Crispy stoofvlees burrito

Het viel mij op dat de vorige crispy burrito’s héél goed in de smaak vielen. Mocht je niet weten waar ik het over heb: dat zijn crispy kipsaté burrito’s en chorizo burrito’s. Echt méga lekker en heb je minder tijd, probeer dan eerst die in plaats van deze.

Hoe ik dit idee heb bedacht durf ik niet te zeggen, maar dat het enorm geslaagd is, weet ik wel.

Het zachte stoofvlees met de krokante wrap en de geraspte kaas is een heerlijke combinatie.

Het fijne aan zo’n gerecht is dat je denkt dat het lang duurt en moeilijk is, maar de pan of slowcooker doet 4-5 uur zijn werk en jij hoeft vervolgens alleen nog maar de wrap te vouwen. That’s it!

Ik gun iedereen deze wrap als avondmaal. Ik weet dat het morgen 1 januari is, maar ik weet ook dat bijna iedereen dan vrij is. Dat betekent dat je de tijd hebt om deze te maken.

Je maakt hier ongeveer 8-9 wraps mee

Duur: 30 min + 4-5 uur

Ingrediënten

• 700 gr sucadelappen

• 200 ml runderfond

• 200 ml witte wijn

• 1 takje rozemarijn

• 3 takjes tijm

• 1 eetlepel kerriepoeder

• 1 eetlepel paprikapoeder

• 2 theelepels Italiaanse kruiden

• Peper en zout

• 1 laurierblad

• 1 rode peper

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 1 eetlepel bruine suiker

• 1 rode paprika

• 250 gr champignons

• 70 gr tomatenpuree

• 200 gr magere spekblokjes

• Geraspte kaas

• 10 cherrytomaatjes

• Maizena

• Grote tortillawraps

• 2 eetlepels bloem

• Grote scheut water

Wil je dit niet in een wrap eten, of lukt dat niet? Snijd dan wat broodjes, verwarm deze kort in de oven, beleg met rucola en schep het stoofvlees daarop.

Kun je geen sucadelappen vinden? Maak het dan met runderriblappen.

Bereiding

• Snijd de sucadelappen in blokjes en bestrooi met peper en zout. Laat een grote klont boter smelten in de pan en bak het vlees hier om en om in. Haal deze er vervolgens uit.

• Snijd de knoflook, ui en rode peper (zonder zaadjes) fijn, de paprika in reepjes en de champignons in partjes. Bak deze samen met de spekjes in diezelfde pan.

• Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de wijn en het fond toe en roer goed door elkaar.

• Voeg de tijm, rozemarijn, paprikapoeder, kerriepoeder, italiaanse kruiden, bruine suiker, het laurierblad, de cherrytomaatjes en wat peper en zout toe aan de pan en roer door elkaar.

• Voeg het vlees weer toe aan de pan en laat het zo’n 4-5 uur pruttelen. Om de saus dikker te maken, voeg je flink wat maizena toe. Blijf goed roeren.

• Maak je dit in een slowcooker? Giet alles dan over in de slowcooker en zet deze voor zo’n 5 of 6 uur op high (of stand 2). Voeg dan als laatste pas de maizena toe.

• Leg de wraps naast elkaar en rasp flink wat kaas op het middenstuk van allebei de wraps.

• Schep wat van het stoofvlees op de wrap (niet in het midden, maar meer naar jouw kant) en rasp hier weer flink wat kaas over. Probeer hem voorzichtig op te rollen, door eerst de binnenkanten naar binnen te vouwen en vervolgens te gaan rollen. Laat ze even liggen, voordat je er verder mee gaat.

• Meng 2 eetlepels bloem met een grote scheut water in een bakje.

• Verwarm flink wat olijfolie in een grote pan.

• Haal de wraps voorzichtig en één voor één voor het papje. Bak ze vervolgens in de pan met olie. Zet het vuur middelhoog en heb geduld. Draai ze af en toe voorzichtig om. Zo zie je of ze goed krokant worden. Is iedere kant bruin en krokant? Dan zijn ze goed.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies