Crispy kipsaté burrito’s

12 februari 2022

Crispy kipsaté burrito’s

Je hebt weleens ideeën die geweldig uitpakken. Deze crispy kipsaté burrito’s zijn daar één van.

Burrito’s worden vaak als eten uit Mexico gezien. Gevuld met gehakt, mais, guacamole en Jalapeno bijvoorbeeld. Ik vind zoiets super lekker, maar wil er dan toch mijn eigen draai aan geven en het op een heel andere manier maken.

Veel mensen zijn gek op kipsaté. Simpel met een patatje of op een pistolet bijvoorbeeld. Deze variant die ik nu heb gemaakt is denk ik nog niet bekend bij velen en ik verwacht daarom ook dat ik veel van jullie enthousiast zal maken met dit recept.

Zelf ga ik niet springen, glunderen en kwijlen als ik aan kipsaté denk, maar op deze manier vond ik hem echt geweldig.

De krokante korst van de wrap, de cashewnoten en verschillende soorten ui, zorgen er natuurlijk gelijk voor dat het een feest op je bord wordt.

2 burrito’s

Ingrediënten

• 2 tortillawraps

• 1 kipfilet

• 1 klein bakje wijko satésaus

• Scheut ketjap manis

• Water

• Handje cashewnoten

• 1 gele ui

• Kipkruiden

• 100 gr ijsbergsla

• 3 eetlepels bloem

• Worteljulienne

• Gebakken uitjes

• 1 bosui

Bereiding

• Snijd de kip in stukjes en bestrooi deze rijkelijk met kipkruiden. Snijd de ui in ringen. Bak dit in een pan met olijfolie.

• Meng met een garde in een steelpannetje de saté met een scheut ketjap en wat water. Zet het vuur middelhoog en laat dit warm worden, terwijl je door blijft roeren.

• Leg de wraps naast elkaar en leg de ijsbergsla, worteljulienne en cashewnoten in het midden. Zorg er wel voor dat aan alle kanten nog ruimte is om hem zo op te rollen.

• Schep de kipfilet nu ook op de wraps en schenk de satésaus erover met een lepel. Voeg hier wat gebakken uitjes en de helft van de bosui aan toe.

• Maak in een kommetje een papie van de bloem met wat water. Smeer de zijkanten in met dit mengsel. Vouw de wrap nu naar binnen en rol hem dan helemaal op. Smeer de hele buitenkant van de wrap hier ook mee in.

• Laat een grote pan met een laag olijfolie goed warm worden en leg de opgerolde wraps hier in. Houd ze goed in de gaten en blijf kijken of ze bruin/krokant aan het worden zijn.

• Draai de wraps steeds op een andere kant, totdat hij mooi krokant bruin is geworden.

• Leg de burrito’s op je bord en schep er nog wat satésaus over. Garneer ze met wat bosui en gebakken ui.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies