Couscous salade

14 juni 2022

Couscous salade

Een paar weken terug vierde een vriendin van mij haar verjaardag en eindigden we dag bij haar thuis. Ze had voor ons een soepje gemaakt, een hoofdgerecht en een grote bak tiramisu. Het hoofdgerecht was een couscous salade.

Ik wist eigenlijk niet eens of ik dat zou lusten, want ik zie het altijd voorbij komen en wil het al lang maken, maar had het nog nooit eerder geproefd.

Het zag er alvast super lekker uit en na 1 bord, keek ik één van m’n vriendinnen aan die toch geen trek meer had. Dat bordje heb ik ook schoon opgegeten. Nog voordat de rest hun eerste bord op had.

De volgende dag was ik nog steeds super enthousiast over dit eten en ben ik het eigenlijk gelijk zelf gaan maken.

Er ontstone echt een super grote schaal, die eigenlijk voor 2 personen bedoeld was. Ik wilde hem zo graag helemaal opeten, maar dat kon/mocht echt niet.

Toen ik dacht dat ik stopte en de rest weg ging gooien, heb ik in het schuur nog even snel wat happen meegepikt.

Het is tenslotte nog gezond ook! En oja, deze kan ook makkelijk mee naar je werk. Dan heb je pas echt een toplunch.

2 personen

Ingrediënten

• Couscous

• 2 handjes rucola

• 10 cherrytomaatjes

• 2 theelepels oregano

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel kerriepoeder

• Scheut olijfolie

• 1 citroen

• Handje amandelen

• Peterselie

• Koriander *

• 1 gele paprika

• 1 blokje groentebouillon

• Peper en zout

• 1 rode ui

• 1 bosui

• 4 eetlepels groene olijven zonder pit

• 1 avocado

• +- 2 eetlepels feta blokjes

Bereiding

• Bereid de couscous met het bouillonblokje zoals aangegeven op de verpakking. Laat deze vervolgens afkoelen.

• Snijd de tomaatjes en olijven door de helft, de paprika in kleine blokjes, de avocado in dunne plakjes en de rode ui fijn.

• Meng 3/4 van de tomaatjes, de olijven, rode ui en paprika door de couscous met een lepel.

• Knijp de helft (of net iets meer) van de citroen uit boven de couscous en voeg de paprikapoeder, oregano, kerriepoeder en een scheut olijfolie toe aan het bord. Roer wederom alles goed door elkaar.

• Snijd de amandelen, bosui, peterselie en eventueel wat koriander (als je dat niet lust, laat je het eruit) fijn.

• Meng nu de rucola met de amandelen, peterselie en koriander door de couscous.

• Garneer de borden met de gesneden avocado, fijngesneden bosui, wat overgebleven tomaatjes en kruiden.

• Verkruimel de feta over de borden.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies