Courgetti met pesto en zeebaars

29 september 2022

Courgetti met pesto en zeebaars

Een pasta gezond maken vind ik zelf altijd best lastig. Mocht het een beetje gezond zijn, dan eet ik wel de hele pan voor 4 personen leeg, dus dat geeft ook niet.

Door courgetti te gebruiken in plaats van pastaslierten, geeft wel degelijk, want dit is gewoon rauwe courgette. Wanneer je de pasta maakt, proeft het natuurlijk niet hetzelfde als normaal, maar ik denk dat iedereen dat wel snapt.

Een zeebaarsfiletje op een pasta, of in een ander gerecht, doet het altijd goed. De meeste mensen houden er enorm van en ik ook.

Deze pasta is gevuld met wat pesto, tomaatjes, noten, champignons en zeebaars. Gezond én lekker. Perfecto

1 bord

Ingrediënten

• 1 zeebaarsfilet

• Courgetti (hoeveel je zelf oplust)

• 1-2 eetlepels groene pesto + 1 eetlepel

• 1 grote teen knoflook

• 1 gele ui

• Snuf chilipoeder

• 1,5 theelepel oregano

• 1,4 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• 8 cherrytomaatjes

• 5 champignons

• Handje pecannoten

• Peterselie

• 1 bosui

Bereiding

• Snijd de tomaatjes door de helft, de champignons in partjes en de knoflook en ui fijn. Bak deze in een pan met olijfolie. Voeg hier de paprikapoeder, oregano, chilipoeder en peper en zout aan toe. Roer steeds goed door.

• Smeer de zeebaarsfilet in met pesto en strooi er peper en zout over. Bak de filet zo’n 5 minuten op de huid in de olijfolie. Draai de filet de laatste 1,5 minuut om.

• Voeg de courgetti toe aan de pan en schep de pesto erbij. Roer dit goed door elkaar.

• Snijd de nootjes, bosui en peterselie fijn.

• Schep de pasta op je bord met de zeebaars daarnaast. Garneer alles met de nootjes, bosui en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies