Courgette spaghetti met champignonsaus en tonijn

15 juni 2023

Courgette spaghetti met champignonsaus en tonijn

Mijn favoriet, maar nu gewoon gezond en zonder room etc.: champignonsaus.

Je zult in eerste instantie misschien niet verwachten dat deze maaltijd heel gezond is, maar de saus is enkelt en alleen gemaakt van champignons en paddenstoelenfond (en kruiden natuurlijk).

Ik wilde deze maaltijd eigenlijk met broccolirijst maken, maar toch ben ik meer een courgette spaghetti persoon. Het is simpel en fris, maar toch heel lekker.

Een tonijnsteak gebruik ik normaal gesproken nooit op een gerecht, maar ik dacht; laat ik eens gek doen. Lekker met veel furikake kruiden erop. Heeerlijk!!

2 personen

Duur: 15 à 20 minuten

Courgetti met paddenstoelensaus en tonijn

Ingrediënten

• 400 gr courgette spaghetti AH

• 2 tonijnsteaks 150 gr p.p.

• 3 grote eetlepels furikake kruiden

• Peper en zout

• Tonijnsteak

• Furikake kruiden

• Peper en zout

• 8 champignons

• 1 teenknoflook

• 1 gele ui

• 300 ml paddenstoelenfond

• 2 eetlepels bloem

• 2 takjes tijm

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en de champignons in plakjes. Bak deze in een pan met olijfolie.

• Voeg na een paar minuten de bloem toe aan de pan en roer even goed door elkaar. Doe dit zo’n 2 minuten. Schenk vervolgens de paddenstoelenfond erbij en voeg peper, zout en tijm toe. Laat alles even pruttelen.

• Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de pan met saus en laat hem iets dikker worden. Is de saus te waterig? Voeg dan wat allesbinder toe.

• Bestrooi de tonijnsteaks met peper en zout en bak deze om en om in een aparte pan met wat olijfolie. Bak deze net als een biefstukje. Ongeveer 2 om 2 minuten.

• Verdeel de furikake kruiden over een snijplank en haal de tonijnsteaks daar met de bovenkant doorheen.

• Kook de courgetti zo’n 2 minuten in een pan met kokend water en giet vervolgens af.

• Serveer de courgetti met de tonijnsteak en de paddenstoelensaus.

Bekijk ook deze recepten

Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Cookies