Chiapudding is momenteel één van mn favoriete ontbijtjes! Het is zo makkelijk om te maken, ik bestel het heel vaak in een restaurant als ontbijt en het is heel gezond!
Chiazaadjes bevatten veel omega 3 vetzuren, ijzer, calcium, vezels, eiwitten en vitamine B1, B2 en B3. Een hele lijst waar ik zelf niet heel veel verstand van heb, maar waarvan ik wel weet dat het goed is voor een mens. 😉
Maak deze pudding de avond vooraf en je hebt ‘s ochtends een heeeel makkelijk en lekker ontbijtje.
1 persoon
Duur: 1 nacht
Banaan chiapudding
Ingrediënten
- 200 ml sojamelk of kokosmelk
- 1 eetlepel agave siroop of maple syrup
- 3/4 banaan
- 4 eetlepels chiazaadjes
Topping:
- 1/4 banaan
- Zelfgemaakte granola
- 1 eetlepel gojibessen
- Snuf kaneel
- 99% chocolade
Bereiding
- Prak de banaan met een vork in een kom of diep bord. Schenk de melk erbij, voeg de chiazaadjes en siroop toe en roer met een lepel heel goed door elkaar.
- Laat alles een hele nacht in de koelkast staan.
- Roer de ochtend daarna nog even alles door elkaar en garneer de chiapudding met zelfgemaakte granola, gojibessen, plakjes banaan en stukjes 99% chocolade.