Chiabatta’s gegrilde beenham

12 mei 2022

Chiabatta’s gegrilde beenham

Iedere week maak ik verschillende lunchbroodjes en daar kijk ik altijd weer naar uit. Ik kan zo genieten van bijvoorbeeld deze 2 chiabatta’s met gegrilde beenham, honing mosterd en roomkaas. Het maakt mijn vrije dag altijd nóg iets leuker.

De meeste broodjes zijn ook super simpel om te maken en daar houden we van natuurlijk.

Deze, en bijna alle andere broodjes, kun je ook in het klein namaken en dan als hapje serveren op bijvoorbeeld een verjaardag.

Kijk, ik zou dolgelukkig worden en 10 snapchats doorsturen “oé, kijk wat voor hapje we nou krijgen!!”. Maar dat ben ik..

In de poll van laatst over de chiabatta’s gegrilde beenham of bruschetta’s, stuurde velen een bericht “allebei!!!!”. Vandaar nu ook eindelijk dit recept en het is echt meer dan de moeite waard. Zó simpel en zó zó lekker!

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 chiabatta’s afbakbroodjes

• 4 kleine of 2 grote plakjes gegrilde beenham

• 2 eetlepele honing mosterd

• 1 gele ui

• 2 eetlepels roomkaas garlan kruiden

• 1 krop sla

• 1 ei

• Handje pecannoten

• 4 takjes bieslook

Bereiding

• Verwarm de broodjes in de oven zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd deze vervolgens in de lengte doormidden.

• Kook je ei zo’n 8-9 minuten en snijd deze in plakjes.

• Snijd de ui in ringen en bak deze, totdat ze zacht zijn, in een pan met olijfolie.

• Smeer de chiabatta’s aan één kant in met de roomkaas en beleg deze kant nu met wat bladeren van de krop sla.

• Beleg de broodjes nu met de plakjes gegrilde beenham, daarop de gekarameliseerde ui met de plakjes ei. Schenk daarover de honing mosterd saus en verkruimel hierover de pecannoten.

• Snijd de takjes bieslook fijn en garneer de broodjes hiermee.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies