Tijdens de eerste hap van dit broodje wist ik het al: dit gaan de meeste mensen lekker vinden.
Zelf vond ik het echt geweldig en ik vond het stiekem jammer dat ik er niet nog 2 had, want die zou ik zonder schaamte ook op hebben gegeten. Om dan vervolgens weer te gaan zeuren over buikpijn…
Deze ciabatta’s zijn belegd met pulled mushroom met bbq saus, maar mocht je dat niet lusten (je proeft niet dat het champignons zijn!), dan kun je er ook pulled chicken van maken. Ik vond dit persoonlijk lekkerder.
Je kunt deze broodjes ook als hapje serveren. Snijd de chiabatta’s dan alvast kleiner en beleg ze op dezelfde manier. Een super origineel en heerlijk hapje voor je visite. En het is niet eens moeilijk!
1-2 personen
Duur: 20 minuten
Ciabatta pulled mushroom
Ingrediënten
- 1 grote afbak ciabatta
- 150 gr oesterzwammen (blijft niet heel veel van over, dus 2 bakjes-300 gr kan ook)
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 4 grote eetlepels bbq saus
- Handje taugé
- Handje worteljulienne
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 1 grote vleestomaat
Bereiding
- Snijd de ui in halve ringen en bak deze in een pan met olijfolie. Blijf roeren zodat de ui niet verbrand, maar karameliseert.
- Snijd de knoflook fijn en trek de oesterzwammen helemaal uit elkaar. Bak deze in een andere pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten de bbq saus toe en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe.
- Snijd de ciabatta door de helft (onderkant en bovenkant, zodat je twee lange brood helften krijgt), besprenkel met wat olijfolie en zet deze voor zo’n 8 minuten op 220 graden in de oven.
- Voeg als laatste de taugé en wortejulienne toe aan de pan met ui en bak even kort mee.
- Snijd de tomaat in plakken.
- Haal de broden uit de oven en snijd door twee, zodat je kleinere broodjes hebt. Beleg met de tomaat, schep daarop de ui, wortel en taugé en verdeel daarover de pulled mushroom met bbq saus.