Chiabatta met brie, serranoham en noten

23 september 2022

Chiabatta met brie, serranoham en noten

Een broodjesrecept met maar een paar ingrediënten, maar lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn.

Hetgeen waar je mij echt voor wakker mag maken, zijn kaasplankjes. I love mijn vriendinnen voor het feit dat zij daar ook gek op zijn en wij op een feestje/verjaardag/normale avond altijd kaasplankjes hebben. Hoe het eruit ziet als die op tafel komt en wij gaan aanvallen, bespaar ik jullie.

Brie is zo’n kaas die bij velen en ook bij mij een favoriet is. Los, op een toastje, op een broodje, in een pasta of salade, alles is goed en alles is lekker.

Vandaar deze lekkere broodjes, die gewoon even perfect zijn voor de snelle en makkelijke lunch.

2 broodjes

Ingrediënten

• 1 chiabatta

• 4 kleine plakjes brie

• 3 eetlepels gemixte ongezouten noten

• 1 drukje honing

• 2 grote of 4 kleine plakken serranoham

• 1 bosui

• Handje rucola

• 2 takjes tijm

Bereiding

• Snijd de nootjes fijn en meng dit samen met de honing in een kommetje.

• Snijd de broodjes door de helft. Verwarm de oven voor op 180 graden.

• Snijd de brie in dunne plakken en de bosui fijn.

• Beleg de broodjes met de brie en daarop de plakken serranoham. Verdeel nu de nootjes erover en verdeel de takjes tijm over de broodjes. Zet ze voor ongeveer 8 minuten in de oven.

• Haal de takjes tijm van de broodjes af en garneer ze met de fijngesneden bosui en wat rucola.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies