Chiabatta filet americain, avocado en brie

30 juli 2022

Chiabatta filet americain, avocado en brie

Filet americain. Bestaat er lekkerder broodbeleg dan dat? Oké, het ligt er enorm aan bij wie je het koopt, maar als je de beste hebt gevonden, is het echt een uitvinding.

Vandaar dat ik deze filet ook niet zelf heb gemaakt, maar heb gekocht bij de slager. Iedereen heeft z’n eigen favoriet, toch? Dat maakt dit broodje dan dus nog lekkerder.

Het broodje is perfect voor een vullende lunch. Ik zat hierna echt nog een paar uur vol en geloof me, dan vult het (of komt dat omdat ik net daarvoor 2 haringen had opegegeten in 10 seconde?).

De mix van alles op dit broodje is dus echt ge-wel-dig. Je hebt hier waarschijnlijk nog nooit over nagedacht, dus dan doe ik dat maar weer voor je.

Filet americain – avocado – brie – ei (omygodddd)

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 chiabatta’s

• +- 100 gr filet americain

• 1/2 avocado

• 1 ei

• 3 grote plakken brie (romige brie)

• 1 bosui

• Peper en zout

• 2 theelepels kappertjes

• Klein snufje Italiaanse kruiden

• Klein snufje paprikapoeder

Bereiding

• Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook je ei hier zo’n 8 minuten in. Snijd deze vervolgens in vieren.

• Verwarm de broodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de plakken brie af en snijd die door tweeën en maak dunne plakjes van de avocado.

• Snijd de broodjes door de helft en beleg van allebei de broodjes één helft met filet. Leg daarop de avocado, brie en het ei. Garneer alles met fijngesneden bosui, kappertjes, wat peper en zout, Italiaanse kruiden en paprikapoeder.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies