Champignonsoep

27 januari 2023

Champignonsoep

Paddenstoelensoep… Iedereen weet dat dit een favorietje van mij is en ik een soort van verslaving aan champignons heb. Ik geef toe dat ik het minder eet dan voorheen, maar ik eet ze het liefste ‘s middags en ‘s avonds.

Deze romige soep is niet alleen heel lekker, hij is ook makkelijk te maken. Binnen een half uur kun je hem al proeven. Pas wel op dat je niet te veel proeft, want voor je het weet is de halve pan leeg. Heb ik zelf helaas altijd moeite mee..

Duur: 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

• 400 gr Kastanje champignons

• 200 gr Shiitakes

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 3 takjes tijm

• Klont boter

• 1,5 eetlepel sojasaus

• 700 ml water

• 1 blokje runderbouillon

• 150 ml slagroom

• Peper en zout

• 100 ml witte wijn

• 2 eetlepels bloem

• 2 theelepels oregano

• Snuf paprikapoeder

Je kunt de slagroom ook vervangen voor kookroom of kookzuivel.

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en de champignons/shiitakes in plakken. Bak dit allemaal in een grote (soep)pan met boter.

• Schep de bloem in de pan en roer alles een paar minuten goed door elkaar.

• Schenk de wijn erbij en voeg kort daarna het water toe. Verkruimel het bouillonblokje over de pan.

• Voeg nu de takjes tijm (blaadjes ervan), oregano, paprikapoeder, peper en zout en de sojasaus toe aan de pan. Laat alles zo’n 8 minuten pruttelen.

• Zet het vuur uit en ga met een staafmixer door de pan, zodat je een romige soep krijgt. Schenk nu ook de slagroom erbij.

• Is de soep te dik? Voeg wat extra water toe.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies