Ik ben natuurlijk alweer volop kerstrecepten aan het bedenken en dat vind ik eigenlijk hartstikke leuk.
Laatst vroeg ik of jullie ideetjes hadden en veel mensen vroegen om voorgerechten. Dat vind ik geweldig om te maken, want het is allemaal heel snel klaar.
Als je van champignons houdt, is dit voorgerecht echt iets voor jou !!
Ik verbaas mezelf over het feit dat ik nog geen champignoncarpaccio op m’n site heb staan, maar het is dus echt zo!
Mensen die mij net pas volgen weten misschien nog niet dat ik een grote liefde voor champignons heb. Het liefst eet ik dit iedere dag, maarja…
1-2 personen
Duur: 15 minuten
Champignoncarpaccio
Ingrediënten
- 350 gr champignons
- 3 plakken serranoham
- Geraspte kaas
- Snuf paprikapoeder
- 3 takjes tijm
- Peper en zout
- 3 cherrytomaatjes
- Japanse mayonaise of truffel mayonaise
- Geraspte kaas
- Walnoot olie
Bereiding
- Snijd de champignons in plakjes en bak met peper, zout, paprikapoeder en tijm (blaadjes ervan) in een grote pan met wat olijfolie.
- Verdeel de plakjes zoals op de foto in een rondje. Leg de plakjes serranoham in het midden.
- Snijd de tomaatjes fijn en verdeel over het bord. Schenk een kleín beetje walnoot olie over het bord.
- Rasp flink wat kaas over je bord en maak toefjes met de mayonaise naar keuze.